Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

I Třebíč řeší zimní stadion. Jeho kompletní rekonstrukce vyjde na půl miliardy korun

Nejen v Jihlavě, ale i ve 40 kilometrů vzdálené Třebíči řeší osud stávajícího zimního stadionu. Zatímco v krajském městě se má bourat a stavět nová aréna, v Třebíči bude od jara příštího roku probíhat kompletní rekonstrukce, která potrvá dva roky a bude stát něco přes půlmiliardu.

Město Třebíč vyhlásilo 5. srpna veřejnou zakázku na revitalizaci zimního stadionu, která bude probíhat formou elektronické aukce. Předpokládaný termín stavby bude od 3. dubna 2023 do 30. června 2025, stavba tedy bude trvat dvě sezóny.

„Budova samotná, ledová plocha, elektrické rozvody, ale třeba i zázemí pro hráče i diváky, je v neutěšeném stavu. Pokud bychom zimák neopravili a nepřizpůsobili jej tak současným potřebám, do pár let by se musel zavřít a Třebíč by o stadion přišla. Tohle nechceme dopustit. Hokej je ve městě i v celém regionu velmi populární sport a zimák je využívaný na maximum. Byla by škoda nechat stadion zchátrat,“ uvedl důvody opravy starosta města Pavel Pacal.

Projektová příprava na rekonstrukci probíhala čtyři roky. Stavba zahrnuje kompletní rekonstrukci zimního stadionu, včetně veškerých technologií. „To znamená samotnou budovu včetně střechy a vnitřních částí, vzduchotechniku, vytápění, chlazení, ledovou plochu, elektronické systémy, gastro technologie, interiér, mobiliář, terénní úpravy areálu, vodovod, kanalizaci, plyn, teplovod, elektřinu a další,“ uvádí v tiskové zprávě město Třebíč.

Předpokládané náklady na komplexní rekonstrukci jsou 530 milionů korun. Město požádalo o dotace Národní sportovní agenturu i Kraj Vysočina. Dotace mohou dosáhnou výše až 130 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Třebíč (vizualizace) | Zdroj Město Třebíč

Štítky Třebíč, zimní stadion, rekonstrukce, Jihlava, Pavel Pacal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I Třebíč řeší zimní stadion. Jeho kompletní rekonstrukce vyjde na půl miliardy korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.