Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zásobování v novém domově pro seniory v Jihlavě zajistí elektrický tahač. Bude stát 600 tisíc

Jihlavská nemocnice bude muset pořídit nový elektrický tahač, který bude pomáhat se zásobováním nového domova pro seniory. Ten je těsně před svým dokončením, první klienti by se zde mohli ubytovat už na jaře 2023.

S financováním tohoto tahače nemocnici vypomůže Kraj Vysočina. Vyjde na 600 tisíc korun.

„Důvodem je budoucí potřeba zajištění efektivního zásobování obousměrně z nemocnice do nového objektu domova pro seniory. Využit bude podzemní koridor o délce zhruba 400 metrů. Pro pravidelnou přepravu především stravy, léčiv, prádla a běžného materiálu bude využíváno až šest zapojených vozíků,“ informoval ve zprávě pro novináře radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jan Tourek. Na speciální elektrický tahač je zásadní požadavek – musí bez problémů zvládnout převýšení mezi stanovišti v rámci areálu.

Podle informací Vladimíra Novotného, náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví, zajišťují dva elektrické vozíky v jihlavské nemocnici logistiku už téměř 30 let. „Pouze s běžnou údržbou a po výměně akumulátorů patří ke nejspolehlivějším dopravním prostředkům. S rozšířením portfolia poskytovaných služeb na domov pro seniory je třeba jejich stav posílit," dodává mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Už se montuje nábytek 

Nový domov pro seniory, který vyrostl v areálu Nemocnice Jihlava, poskytne zázemí 138 klientům. Z tohoto počtu lůžek jich bude 56 určeno pro službu domova pro seniory, 76 pro domov se zvláštním režimem. „To znamená pro klienty s demencí nebo Alzhameirovou chorobou vyžadující zvláštní péči," upřesnila Svatošová. Šest lůžek bude vyhrazeno pro klienty v rámci odlehčovací služby. 

Žádosti o poskytování služby přijímá centrum od poloviny října. Bliiží informace nejdou zájemci ZDE.

„V současné době je nový domov pro seniory postupně zařizován nábytkem. První klienti by zde novou adresu mohli najít už na jaře," doplnila Svatošová v aktuálnímu dění v domově. 

Kavárna a školka 

Zařízení ponese název „Sociální centrum Kraje Vysočina“. Zařízení by se mělo stát centrem i pro aktivní seniory, kteří sem mohou přijít do kavárny nebo za aktivitami pořádanými jihlavským Senior Pointem. V budově bude mít sídlo i třída mateřská školy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Ano, budou se tam tímto způsobem vozit mimo jiné obědy z právě čerstvě otevřené jídelny v nemocnici, která po 3 leté rekonstrukci za 300 milionů Kč z peněz daňových poplatníků právě zahájila provoz a nabízí i obědy pro veřejnost - cizí strávníky - za 65 Kč celé menu včetně pití. To je asi ta hlavní informace, kterou jste měli napsat, ne o vozíku za 600 tisíc, který se navíc veřejnosti netýká.

Sobota, 26. listopadu 2022, 13:48Odpovědět

Zásobování v novém domově pro seniory v Jihlavě zajistí elektrický tahač. Bude stát 600 tisíc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.