Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlava šetří, bude bez novoročního ohňostroje. Lidé si mohou dát svařák s primátorem

Všudypřítomné zdražování a všemožná úsporná opatření se projevují také na organizování akcí pro veřejnost. Jednou z nich je třeba i novoroční ohňostroj, který pořádá řada měst. Lidé v Jihlavě se bez něj v prvních hodinách roku 2023 budou muset obejít.

Úplně bez oslav však lidé v Jihlavě nebudou. „Zástupci statutárního města Jihlavy přivítají Nový rok slavnostním přípitkem. Ten se uskuteční 1. ledna 2023 na horním Masarykově náměstí od 15 do 17 hodin, kdy budou nápoje lidem rozlévat sami radní i primátor. V nabídce budou převážně teplé nápoje alkoholického i nealkoholického typu," sdělil na dotaz redakce Drbny mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Dnešní dopoledne na jihlavském Masarykově náměstí přineslo zajímavou podívanou. Až Černé u Měřína dnes do Jihlavy přicestoval letošní vánoční strom. Je jím jedle bělokorá, kterou městu darovala ze své zahrady majitelka Jitka Racková.

Debata s vedením města 

Hlavním lákadlem však podle Daňka bude společně strávený sváteční čas a možnost neformálně si promluvit s lidmi, kteří rozhodují o důležitých záležitostech ve městě.

Novoroční přípitek se tedy stejně jako letošní „Jihlava k Vánocům” uskuteční v šetrné formě.

Rozsvícení vánočního stromu 

Tradicí už je řadu let vánoční strom na Masarykově náměstí, který v jeho horní části na svém místě stojí už od minulého týdne. Teď na něj zaměstnanci Služeb města Jihlavy (SMJ) na něj rozvěsili už i vánoční ozdoby. 

ANKETA: Vánoční strom v Jihlavě je ozdoben, slavnostní rozsvícení je na programu v neděli podvečer

Jihlava se připravuje na adventní čas. Slavnostní rozsvícení proběhne v neděli 27. listopadu podvečer, kdy se pro přítomné otevře i adventní vesnička. Vánoční atmosféra dýchne i na návštěvníky nově otevřeného turistického informačního centra.

Jeho slavnostní rozsvícení proběhne v neděli 27. listopadu podvečer, kdy se pro přítomné otevře i adventní vesnička. Vánoční atmosféra dýchne i na návštěvníky nově otevřeného turistického informačního centra.

Adventní adventní vesnici si návštěvníci naplno užijí od nedělního podvečera při příležitosti slavnostního rozsvěcení vánočního stromu. K němu dojde v 16:45 hodin.

Strom ze zahrádky 

Letošní hlavní vánoční strom rostl 30 let na zahrádce v Černé u Měřína. Jde o patnáctimetrovou jedli bělokorou. „Je mi ctí, že je to právě naše jedle. Určitě se na ni v době adventu přijedeme podívat,“ napsala již dříve majitelka jedle Jitka Racková.

Demontáž a odvoz stánků proběhne ve dnech 28. a 29. prosince. „Odstrojení a pokácení vánočního stromu je naplánováno na 9. ledna 2023," dodal mluvčí SMJ Martin Málek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Nový rok, oslava, přípitek, vedení, město, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava šetří, bude bez novoročního ohňostroje. Lidé si mohou dát svařák s primátorem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.