Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Jihlavský vánoční strom je už na svém místě. Podívejte se na jeho cestu na náměstí

, aktualizováno 15. listopadu 2022, 13:55

Dnešní dopoledne na jihlavském Masarykově náměstí přineslo zajímavou podívanou. Až Černé u Měřína dnes do Jihlavy přicestoval letošní vánoční strom. Je jím jedle bělokorá, kterou městu darovala ze své zahrady majitelka Jitka Racková.

Jedle ještě na svém místě v Černé u Měřína, foto: Veronika Krejzlová

Strom, který měří 15 metrů, na zahradě Jitky Rackové rostl dlouhých 30 let. „Je mi ctí, že je to právě naše jedle. Určitě se na ni v době adventu přijedeme podívat,“ napsala městu před nedávnem Jitka Racková.

Jedle ještě na svém místě v Černé u Měřína, foto: Veronika Krejzlová

Strom byl na jihlavské náměstí převezen dnes v dopoledních hodinách, následně se ho ujmou pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ), kteří se postarají o jeho výzdobu. Pomůže jim vysokozdvižná plošina, se zavěšováním ozdob začnou zítra. 

Jedle ještě na svém místě v Černé u Měřína, foto: Veronika Krejzlová

„Světelné ozdoby na vánoční strom budou v teple bílé barvě, která bude doplněna flash efektem, jenž způsobuje jiskření a problikávání. Na strom se také pověsí rampouchy, sněhové vločky, řetězy a vánoční kouličky různých velikostí, které jsou laděné do zlatavé a červené barvy. SMJ ozdobí rovněž na náměstí i vánoční vesnici, která bude mít atypický tvar a začne se navážet 21. listopadu," sdělil k výzdobě Martin Málek, mluvčí SMJ. Také letos bude nazdobena jihlavská radnice. 

Velký vánoční strom se slavnostně rozsvítí společně s vánoční výzdobou na první adventní neděli 27. listopadu.

Jedle ještě na svém místě v Černé u Měřína, zdroj: Veronika Krejzlová

Podívaná pro vnuka 

Dnešní instalaci patnáctimetrové jedle přihlížela řada kolemjdoucích, mezi nimi byl i Jan Macháček se svým čtyřletým vnukem. „Šli jsme s vnoučkem na poštu pro důchod a najednou jsme viděli, jak strom přijížděl. Vnuka to hodně zaujalo, i já se tu rád chvíli zdržím, toto člověk nevidí každý den," sdělil redakci Drbny senior Jan Macháček, který bydlí v Jihlavě. Dodal, že se s rodinou určitě přijedou podívat na rozsvícení. „Svařák, grog, něco dobrého k jídlu a těšení se na Ježíška. Těšíme se. Jen bych rádi viděl na stromku jiné ozdoby, ty loňské se mi moc nelíbily," poznamenal během stavby vánočního stromu Jan Macháček. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Coufal, Veronika Krejzlová, Dalibor Mašek

Štítky Vánoce, strom, instalace, advent, náměstí, jedle, Jihlava, vánoční stromek, Měřín, Racková, černá, Martin Málek, zahrada, Ježíšek, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihlavský vánoční strom je už na svém místě. Podívejte se na jeho cestu na náměstí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.