Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Přes Česko přechází studená vlna, teploty budou o víkendu do 13 stupňů

Přes území Česka během dneška od západu postupuje studená fronta. Nejvyšší denní teploty o víkendu nepřesáhnou 13 stupňů Celsia a bude spíše oblačno. V neděli mohou při zmenšené oblačnosti noční teploty klesnout až k jednomu stupni. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Dnes je zataženo až oblačno, zpočátku dne se objevovaly ojediněle mlhy a mrholení. Od rána místy prší, večer v Čechách budou srážky ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na sedm až 11 stupňů, na západě bude chladněji. Nejvyšší denní teploty ještě mohou vystoupat na 12 až 16 stupňů, v západní polovině Čech se ale budou pohybovat jen kolem deseti.

V sobotu bude oblačno až zataženo, během dne od západu v Čechách místy polojasno. Místy bude pršet, zejména na východě. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají mezi devíti a pěti stupni, nejvyšší denní pak mezi osmi a 12 stupni.

V neděli bude oblačno až polojasno, místy zataženo. Zpočátku může ojediněle pršet a mohou se objevit mlhy. Noční teploty klesnou na sedm až tři stupně, při zmenšené oblačnosti až k jednomu stupni. Přes den bude devět až 13 stupňů.

Podobné počasí s denními teplotami mezi devíti a 14 stupni by mohlo vydržet i v příštím týdnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, zima, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Česko přechází studená vlna, teploty budou o víkendu do 13 stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.