Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlava pro turisty buduje nové informační centrum. Město ho otevře před adventem

Matky Boží 22. To je adresa nového informačního centra (TIC), které se v Jihlavě buduje nejen pro turisty. Tento nový prostor bude hlavním komunikačním bodem, ve kterém lidé získají praktické informace o možnostech trávení volného času ve městě nebo o kulturních či sportovních akcích v Jihlavě.

„Prostor leží na hlavním turistickém koridoru spojujícím radnici a Bránu Matky Boží, tedy dvě dominanty jihlavského historického centra,“ uvedla v tiskové zprávě destinační manažerka příspěvkové organizace Brána Jihlavy Magda Svatoňová. Doplnila, že nově vznikající TIC bude hlavním komunikačním bodem, ve kterém získají nejen turisté informace o možnostech trávení volného času nebo o kulturních či sportovních akcích. „Mohou si pak lépe naplánovat svůj pobyt ve městě,“ řekla Svatoňová. 

Nové prostory na adrese Matky Boží 22 jsou aktuálně prázdné a řeší se technické záležitosti. V nejbližší době však bude vybaven nezbytným mobiliářem, aby první návštěvníky přivítal už před adventem. „Kromě běžného turistického sortimentu chystáme pro zájemce vánoční zboží i regionální produkty. Věříme, že v adventní době k nám přijdou nasát tu pravou vánoční atmosféru,“ věří Svatoňová.

TIC na radnici se už neobnoví 

S úpravami prostor nového TIC budou pracovníci Brány Jihlavy pokračovat tak, aby centrum bylo připravené na start nové turistické sezony 2023. „Chceme v něm dát prostor pro prezentaci i jihlavským výtvarníkům, společnostem nebo značkám, které tvoří tvář našeho města,“ vyjmenovala Magda Svatoňová. 

Stávající infocentrum v Bráně Matky Boží i do budoucna zůstane a bude dál poskytovat služby návštěvníkům v rozsahu, na který jsou zvyklí. „Naopak TIC v přízemí radnice se už neobnoví," doplnil závěrem mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky turista, turismus, informační, centrum, Brána Jihlavy, Matky Boží, Jihlava, advent, turistické centrum, radnice, Brána Matky Boží (Jihlava), trávení, volný čas, sportovní událost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava pro turisty buduje nové informační centrum. Město ho otevře před adventem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.