Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po Jihlavě opět zavoní Koláč pro hospic. Kde všude se můžete zapojit do dobročinné sbírky?

Také letos budeme moci podpořit dobročinnou akci s názvem Koláč pro hospic, a to už příští středu v Jihlavě, kde najdeme hned několik míst, na kterých si můžeme koupit sladké pečivo, a pomoci tak dobré věci.

Charitativní akci tradičně pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastech působnosti, a to pro kamenné a mobilní hospice, které provozuje. „Na Jihlavsku sbírku organizuje Oblastní charita Jihlava pro svůj Domácí hospic Bárka. Centrální stánek jihlavské Charity, kde může veřejnost přispět, na provoz a zkvalitnění hospicové péče, bude umístěn ve středu 5. října na Masarykově náměstí od 7.30 – do 16.00,“ popisuje Marek Mašát, koordinátor propagace Oblastní charity Jihlava.

Domácí hospic Bárka mohou lidé podpořit i na dalších místech krajského města. Jak dále vyjmenoval Mašát, kromě Masarykova náměstí budou pracovníci jihlavské Charity a dobrovolníci vybírat na podporu hospicové a paliativní péče i v jihlavské Nemocnici, Psychiatrické nemocnici Jihlava, na finančním úřadě, na Vysoké škole polytechnické Jihlava a ve vybraných jihlavských firmách Automotive lighting, dm drogerie markt (centrální sklad), Jipocar, Kolektor Tesla, Kronospan, Motorpal, Swoboda CZ. Firma Karat Solution, Osmont a třešťská společnost Podzimek a synové naopak darují na hospicovou péči finanční dar a odměnu v podobě koláčků následně rozdají zaměstnancům.

Domácí hospic Bárka

Jeho posláním je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých.

„Přijďte podpořit místní mobilní hospic Bárku, který pomáhá nevyléčitelně nemocným,“ vyzývá veřejnost Markéta Brestovská, vedoucí jihlavského Domácího hospice Bárka.

Do organizace sbírkové akce se kromě zaměstnanců Oblastní charity Jihlava a dobrovolníků, zapojí tradičně i studenti SOŠ Sociální u Matky Boží Jihlava a Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Jihlava a nově studenti VŠPJ a klienti Následné péče Jihlava.

Zapojí se místní pekárny 

„Nedílnou součástí realizace sbírky Koláč pro hospic jsou místní pekárny. Oblíbené koláčky napečou pekárny z Jihlavy Lapek a.s. a Veselo, dále pekařství Marek Telč, pekárna Větrný Jeníkov, Jan Křivánek z Luk nad Jihlavou a SOŠ, SOU a ZŠ Třešť,“ dodal závěrem Marek Mašát.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky koláč, hospic, podpora, pomoc, dobročinná, sbírka, úmrtí, patialivní, charita, Jihlava, pekárna, Diecézní charita Brno, okres Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Psychiatrická léčebna Jihlava, Tesla Motors, Automotive Lighting, Dm-drogerie markt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Jihlavě opět zavoní Koláč pro hospic. Kde všude se můžete zapojit do dobročinné sbírky? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.