Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lávku přes Koželužský potok na Skalce čeká bourání. Je v dezolátním stavu a nebezpečná pro kolemjdoucí

Už během zítřka neprojdeme po betonové lávce přes Koželužský potok v Jihlavě, kterou najdeme v lokalitě na Skalce. Tento mostek z betonu je v dezolátním stavu a bude odstraněn.

Zítra ho tedy čeká bourání. „K odstranění betonového mostku přes Koželužský potok dojde kvůli bezpečnosti - rozpadá se a hrozí jeho zhroucení. Demontáž bude probíhat ve středu 21. září. Přes Koželužský potok je již nyní možné přejít po nové lávce, která je umístěna pouhých pár metrů dále směrem ke Skalce," informoval v tiskové zprávě mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk, jenž zároveň prosí všechny kolemjdoucí, aby v době demolice mostku dbali na tomto místě zvýšené pozornosti.

Opravou od letošního jara prochází také lávka v Heleníně. Ta měla být hotová už v létě, vyskytly se tam ale problémy s firmou, která zakázku dostala. Stavba byla proto předána nové společnosti. 

Lávka v Heleníně je v rukách nové stavební firmy. Průchozí by měla být ještě v tomto roce

Lávku v Heleníně, která měla být opravená na začátku léta, si v pondělí 12. září od města převzala již druhá stavební firma. S původním dodavatelem stavby byly problémy, proto s ním město po dohodě ukončilo smlouvu. 

„Ještě v srpnu však nebyla rekonstrukce zdaleka u konce, proto s původním dodavatele město po dohodě ukončilo smlouvu," vysvětlil již dříve Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Nejenže práce původní společnosti postupovaly velice pomalu, na což opakovaně poukazoval technický dozor stavby při svých kontrolách, ale dodavateli také vytýkal jejich nedostatečnou kvalitu a nedostatečný počet pracovníků na stavbě. 

Nová firma tak bude pokračovat v započaté rekonstrukci. „Most by měl být pro pěší průchozí do konce roku. Po zimě pak firma dodělá finální práce,“ uvedl jihlavský radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Ohodnoť článek

Foto jihlava.cz | Zdroj Ježkovy oči

Štítky lávka, potok, demolice, Koželužský, Jihlava, Jaroslav Vymazal, Helenín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávku přes Koželužský potok na Skalce čeká bourání. Je v dezolátním stavu a nebezpečná pro kolemjdoucí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.