Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lávka v Heleníně je v rukách nové stavební firmy. Průchozí by měla být ještě v tomto roce

Lávku v Heleníně, která měla být opravená na začátku léta, si v pondělí 12. září od města převzala již druhá stavební firma. S původním dodavatelem stavby byly problémy, proto s ním město po dohodě ukončilo smlouvu. 

Původní firma, která zakázku dostala, začala s opravou lávky pro pěší již v polovině letošního března. „Ještě v srpnu však nebyla rekonstrukce zdaleka u konce, proto s původním dodavatele město po dohodě ukončilo smlouvu," vysvětlil v tiskové zprávě Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Nejenže práce původní společnosti postupovaly velice pomalu, na což opakovaně poukazoval technický dozor stavby při svých kontrolách, ale dodavateli také vytýkal jejich nedostatečnou kvalitu a nedostatečný počet pracovníků na stavbě. 

Jak již dříve informovalo město, lávka, i s ohledem na růst cen stavebních materiálů, nakonec vyjde na 5,4 milionů korun.

Nová firma tak bude pokračovat v započaté rekonstrukci. „Most by měl být pro pěší průchozí do konce roku. Po zimě pak firma dodělá finální práce,“ uvedl jihlavský radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Staveniště si během včerejška od města převzala společnost Skanska, která aktuálně buduje cyklostezku ulice Mlýnská – Helenínská, jež se nachází v blízkosti zmiňované lávky. Tato firma v původním výběrovém řízení skončila na druhém místě.

„Společnost už v minulosti pro Jihlavu řadu akcí z oblasti mostních objektů a velkých propustků dělala. Kvalita odvedených prací byla vždy na vysoké úrovni a v požadovaném termínu,“ vysvětlil před časem důvod výběru současné firmy Jaroslav Vymazal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky lávka, rekonstrukce, oprava, firma, Helenín, Jaroslav Vymazal, Skanska, stavební firma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka v Heleníně je v rukách nové stavební firmy. Průchozí by měla být ještě v tomto roce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.