Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dodávka vezla na D1 200 kilogramů masa neznámého původu. Nebylo ani chlazené

V dodávce na dálnici D1 poblíž Jihlavy našli inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v minulých dnech téměř 200 kilogramů drůbežího a vepřového masa, u něhož nešlo dohledat původ. Auto nebylo vybavené chladicím zařízením. Masné produkty byly převážené v nevyhovujících hygienických podmínkách, inspektoři je nechali zlikvidovat v asanačním podniku. Přepravci může být ve správním řízení udělená pokuta až do deseti milionů korun, sdělil mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Náklad odhalili inspektoři SVS z Kraje Vysočina ve spolupráci s tamním celním úřadem. „Živočišné produkty již jevily známky smyslových změn," uvedl mluvčí Petr Vorlíček.

Přepravce nepředložil veterinárním inspektorům při kontrole doklady o původu těchto potravin a neměl ani potřebnou registraci pro přepravu živočišných produktů. U původně mražených potravin nebyly dodržené stanovené teploty pro jejich uchovávání a přepravu.

Kuřata zabalená po pěti kusech byla podle SVS uložená v polystyrenových bednách, na jejich dně už byla vytékající tekutina. Potraviny neměly identifikační značku ani jiné označení. Drůbež nebyla dostatečně jatečně opracovaná. Vepřové maso bylo zešedlé a původně zamražené, vykazovalo známky 'vymražení'.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto bezpecnostpotravin.cz

Štítky maso, potraviny, správa, zdraví, SVS, Jihlavsko, Státní veterinární správa České republiky, Dálnice D1, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodávka vezla na D1 200 kilogramů masa neznámého původu. Nebylo ani chlazené | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.