Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Handicapovaní lidé mohli díky sbírce plastových víček jet na rekondiční pobyt na Čeřínek

První podzimní rekondiční pobyt Odlehčovací služby Adapta Jihlava, která se věnuje osobám s postižením, se uskutečnil díky sbírce plastových víček. Pobyt se konal na Turistické chatě Čeřínek. Celý pobyt si uživatelé i pracovníci služby aktivně užívali. Součástí programu byly různé sportovní i zábavné aktivity jako šipkovaná, výlet po okolí, táborák, hledání pirátského pokladu a každý večer filmový klub.

„Zážitkový den se konal v polovině pobytu, kdy se sešlo 37 osob v rámci „Adapťácké olympiády“. Přijeli i ostatní uživatelé se svými rodiči. Byli to ti, kteří se nemohli kvůli svém hendikepu celého pobytu zúčastnit,“ uvedla Jana Nagyová, vedoucí Adapty. Nálada prý byla skvělá a všichni se zapojili do sportovního klání.

„Po předání diplomů a medailí uživatelům i rodičům  bylo ještě jedno vystoupení, které jsme zdárně utajili do samého začátku. Skupina mažoretek, jíž tvořili zaměstnanci Adapty společně s trenérem, předvedla svoji kreaci na téma Bez trenéra je nám do tance. Toto vystoupení slavilo velký úspěch,“ směje se Nagyová.

Ohlasy uživatelů i rodičů na celý pobyt byly velmi pozitivní. Už teď se prý těší na další podobnou akci.

„Touto cestou bychom rádi poděkovali provozovateli Turistické chaty na Čeřínku panu Vlčkovi i celému týmu, kteří se o nás po celou dobu pobytu vzorně starali,“ uvedla s vděčností Jana Nagyová. „Poděkování patří i studentkám Střední odborné školy sociální U Matky Boží v Jihlavě. Ty nám pomáhaly po celý olympijský den,“ řekla dále Nagyová.

„Velmi si vážíme všech, kteří pro naše uživatele a pro uskutečnění rekondičního pobytu sbírali plastová víčka. Děkujeme Městské knihovně Jihlava, paní starostce obce Kozlov, ZŠ Nový Rychnov, MŠ U Dlouhé stěny Jihlava, uživatelům Adapty i jejich rodičům a ostatním, kteří pomohli,“ řekla závěrem Nagyová.

Tímto také oznamujeme, že sbírka plastových víček pro uživatele Adapty je ukončena. Děkujeme!

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, olympijské hry, Čeřínek, turistická chata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Handicapovaní lidé mohli díky sbírce plastových víček jet na rekondiční pobyt na Čeřínek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.