Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Češi se chystají k moři. Vykupují vlakové jízdenky do Chorvatska

Ani letos neopadl zájem českých turistů o cestu do Chorvatska. Dopravce RegioJet očekává, že ve vlacích převeze nejvíce lidí od začátku turistické linky. V prvním roce využilo novou službu šedesát tisíc cestujících, na letošek si jízdenku koupilo zatím čtyřicet tisíc zájemců. První vlak odjede v pátek 3. června a na trase se vagony nezastaví až do září.

Majitel společnosti Radim Jančura přišel s nápadem zavést přímé vlaky do Chorvatska v prvním roce pandemie covidu a loni byl zájem ještě výrazně vyšší. Vlak doveze rekreanty do Rijeky či do Splitu nebo do některých dalších měst, kde navazují autobusy do turistických letovisek. Zájemci si mohou koupit buď jenom jízdenky, nebo kompletní dovolenou včetně ubytování a stravování. Jízdenky na červen už jsou téměř vyprodané, pro prázdninové měsíce je bude dopravce do prodeje uvolňovat postupně.

V červnu lze dojet vlakem do Rijeky od 590 korun v klasickém voze, v lůžkovém od 790 korun. Ceny do Splitu jsou o tři sta korun vyšší. „Vypravujeme soupravu s patnácti vozy, dva z nich jsou sedačkové se zhruba 120 místy a třináct vozů je lůžkových. Po loňských zkušenostech a na přání cestujících jsme zvýšili kapacitu tichých kupé, nabízíme v nich až 160 míst, což jsou čtyři vozy, a podle aktuální poptávky jejich počet upravujeme," řekla manažerka mezinárodních projektů RegioJetu Tereza Ptáčková.

Vlak vyjíždí z Prahy v 16:38 a zastavuje také v Kolíně, Havlíčkově Brodě, Žďáru nad Sázavou, Brně, Břeclavi a Bratislavě. Po loňských zkušenostech upravil dopravce z Brna jízdní řád tak, aby lépe eliminoval zpoždění, které v některých případech dosahovalo až několika hodin. Kapacita jednoho spoje je přes šest set míst a podle Ptáčkoví ji z technických důvodů nelze zvýšit.

Vlakové spoje pojedou třikrát týdně, během letních prázdnin denně. Firma od 17. června vypraví do Chorvatska také autobusy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto RegioJet

Štítky ČR, Chorvatsko, železnice, rekreace, turistika, firmy, RegioJet, Rijeka, Radim Jančura, Split, Brno, Praha, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi se chystají k moři. Vykupují vlakové jízdenky do Chorvatska | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.