Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Milovníci burgerů, zbystřete. Za dva týdny dorazí do Cityparku Burger Street Festival

PR článek

A už je to opět tady! Nabitý pátý ročník hlásí letošní Burger Street Festival, který míří do obchodního centra Citypark Jihlava již 17. června. A bude to návrat opravdu ve velkém: Burger Street Festival veze na víkend do Cityparku přes tunu hovězího!

Milovníkům street foodu a šťavnatých burgerů se představí víc jak deset streetfoodmakerů včetně stálic, které pravidelně bodují v návštěvnických soutěžích o nejlepší burger.

A kdo bude o pozornost nás, Jihlavanů, usilovat? Po roční pauze do festivalového dění znovu naskočili oblíbení Amici, z Brna k nám zamíří i další miláček fanoušků burgerů Pablo EscoBar. Z jihomoravské metropole pak dorazí i The Immigrant a Burger Inn. Dohromady se můžeme těšit až na čtyřicet různých burgerů a k nim další streetfoodové speciality.

Že neholdujete tradičnímu složení burgerů, nebo je nemůžete jíst například ze zdravotních důvodů? Žádný problém. Přijďte si pro vegetariánské burgery nebo bezlepkové bulky.

K burgerům se můžete nechat zlákat na pravé belgické hranolky od The Immigrant Fries, milovníci extrémní kuchyně pak mohou přikusovat třeba hmyzí pochoutky od značky GRIG. Na své si samozřejmě přijdou i pivaři. Kromě tradičního partnera – pivovaru Plzeňský Prazdroj, letos ochutnají i produkci Počernického pivovaru.

Nejen burgery, ale i sladké

Nebo dáváte přednost sladkému zakončení dne plného dobrot? Potom si nenechejte ujít tradiční latinskoamerickou pochoutku Los Churros nebo rolovanou zmrzlinu, kterou obsluha z Easy Rolls připraví přímo před očima návštěvníka na mrazicí desce. A to není vůbec všechno. Mlsné jazýčky jistě potěší i zmrzlina pečená. Barevné makronky pak přiveze Judyth Sweet Art. Díky použití mandlové mouky je i tato pochoutka vhodná pro lidi s alergií na lepek.

Pro jedlíky připravují organizátoři hned několik soutěží. Tradičně budete moci hlasovat v anketě o nejlepšího burgermakera, ta se ale oproti předchozím rokům změní a bude elektronická. Hlasovací tablet bude k dispozici na infopointu festivalu, soutěžní lístek dostanete přímo od prodejců.

Zažijte úžasnou letní atmosféru, setkávání s přáteli, samotnými burgermakery a jejich veledíly. Grily se začnou rozpalovat každý den v deset hodin a oficiální konec je naplánovaný na jednadvacátou hodinu, v neděli pak na dvacátou hodinu.

Vstup na Burger street festival je zdarma, návštěvníci mohou využít parkoviště i zázemí nákupního a zábavního centra Citypark Jihlava.

V sobotu 18. června se bude navíc v centru mezi 10 a 18 hod. konat úspěšný Knihotrh, jehož výtěžek bude tentokrát věnován šestileté Lauře trpící svalovou atrofií. V rámci Burger Street Festivalu bude též možno přispět na slepecké a asistenční psy a občanské sdružení SONS, které sdružuje a hájí zájmy nevidomých a jinak těžce zrakově postižených občanů.

Ohodnoť článek

Štítky Citypark, Jihlava, Burger Street Festival, street food, zmrzlina, hranolky, mouka, Pablo Escobar, makronky, Amica, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci burgerů, zbystřete. Za dva týdny dorazí do Cityparku Burger Street Festival | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.