Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu oblíbené pochoutky Kinder

V důsledku vyšetřování, které v Evropě odstartovaly nahlášené případy salmonely, zastavila společnost Ferrero provoz ve svém belgickém závodě. Z českého i slovenského trhu zároveň stahuje své výrobky, a to včetně produktů značky Kinder.

Čeští a slovenští spotřebitelé by se měli vyhnout konzumaci hned několika druhů výrobků firmy Ferrero. Stažení z tuzemského trhu se týká mimo jiné velikonočních balení čokolád. Italská společnost rozhodnutím reaguje na vyšetřování vedené ve spolupráci s úřady pro bezpečnost potravin.

Potenciálně nevhodné ke konzumaci mohou být oblíbené pochoutky Kinder Mini Egs, Kinder Maxi Surprise, Kinder Schokobons, Kindes Shokobons White, Kinder Happy Moments Mix a Kinder Mix. „Spotřebitelům, kteří výrobky zakoupili, doporučujeme, aby je nekonzumovali, ale místo toho si produkty ponechali a kontaktovali náš tým péče o zákazníky na ferrero@comdataczech.cz nebo na telefonním čísle 800 222 561,“ informovali zástupci společnosti Ferrero.

Na ostatní výrobky z portfolia Ferrero, včetně ostatních produktů značky Kinder, které nebyly vyrobeny v závodě v belgickém Arlonu, se stažení nevztahuje. O stažení konkrétních výrobků informovala společnost ve své tiskové zprávě.

Vyšetřování odstartovala prokázaná přítomnost bakterie salmonely, jež byla odhalena Velké Británii i Francii. Bakterie může způsobovat salmonelózu, průjmové onemocnění. „Charakteristické jsou průjmy s velkou frekvencí stolic, ale bez přítomnosti krve. Někdy se objevuje i zvracení, téměř vždy je přítomna horečka. U malých dětí, starších a oslabených osob hrozí salmonelová sepse, která může být smrtelná," stojí na webu Státní veterinární správy České republiky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kateřina Benáčková

Štítky salmonela, salmonelóza, potraviny, inspekce, Ferrero, Kinder, Evropa, Státní veterinární správa České republiky, Francie, Velká Británie, Arlon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu oblíbené pochoutky Kinder | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.