Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pojďte s námi tvořit s novou dětskou knihou Pohádky pro malé kutily do Městské knihovny Jihlava

PR článek

Srdečně vás zveme na akci pro děti, veselé autorské čtení a jarní tvoření z přírodnin u příležitosti křtu nové dětské knihy „Pohádky pro malé kutily” autorů Ilony Dobrovodské a Jindry Hederera, žáka 4. třídy ZŠ Demlova a rodáka z Jihlavy. Akce se koná 31. března v 17 hodin v Městské knihovně v Jihlavě. Součástí bude malé pohoštění a možnost koupit knihu pohádek a návodů na tvoření s dětmi za zvýhodněnou cenu.

Pojďte s námi tvořit ze dřeva a přírodnin do jihlavské městské knihovny v Hluboké ulici. U příležitosti křtu dětské knihy bude k dispozici místnost pro vlastní výrobu zvířátek ze dřeva a přírodnin pro malé i větší děti. Přijďte si s námi vyrábět a kutit.

Máte doma tak jako já tvořivé a kreativní dítě? Nevíte, jak zabavit svoje ratolesti? Sami rádi vyrábíte z přírodnin? Chcete se společně radovat z výrobků? Potom se přijďte podívat na naši knihu inspirace a veselého tvoření.

Pohádky a básničky pro malé kutily jsou příběhy Jindry, babičky a dědy, zvířátek domácích i z okolního lesa. Každá pohádka je motivací k vytvoření zvířátka, strašidýlka, krmítka, nebo hmyzího domečku pro broučky a jiných výrobků, kterými můžete zkrášlit své okolí, nebo pomoci zvířátkům. Ke každému výrobku je podrobný návod v knížce. 

Ira s Benem už se nemohou dočkat. Z lesa vykukují zajíci Frajeři, mlsný ježeček i strašidýlko. A teď už vám přejeme já i vnouček Jindra zajímavé a zábavné tvoření plné radosti. Bc. Ilona Chroboková-Dobrovodská a vnuk Jindra.

Kniha „Pohádky pro malé kutily” vznikla minulý rok během distanční výuky dětí z důvodu pandemie Covid-19. Jindra často pobýval u babičky v chalupě na venkově. Zažíval různé příhody v prostředí čisté a krásné přírody České Kanady na samotě u lesa. Kromě toho už odmala rád vyrábí a montuje i sám vymýšlí různé výrobky. Od první třídy ovládá práci s pilkou, vrtačkou, pájkou a jiným nářadím. V loni si s dědou postavil zahradní domek a letos sám sestavil nábytek. O letních prázdninách plánuje malou rozhlednu s pyramidální střechou.

Babička Ilona Dobrovodská je učitelka, vychovatelka a speciální pedagog. Ráda podporuje vnuka v tvůrčích aktivitách. „Je to vlastně moje celoživotní náplň, podporovat děti v jejich činnostech a nabízet jim kreativní možnosti, jak využít svůj volný čas. Tvorba přináší radost z vykonaného díla a vzájemné spolupráce. Současně také přináší aktivní odpočinek,” říká.

A tak vznikl nápad zaznamenat příběhy, které Jindra zažil u babičky a ke každé pohádce vytvořit výrobky z přírodnin. Začala tak spolupráce babičky a vnuka. Spolu vymýšleli příběhy a básničky a Jindra sám tvořil výrobky k pohádkám. Můžete je vidět v galerii na facebookových stránkách. Zde si také zájemci mohou objednat přířezy a přírodniny už rovnou v sadách k jednotlivým výrobkům. Knihu vydali samonákladem. 

Ilona Dobrovodská je také autorkou knihy „Moudrost jabloňových květů”, která je již třetím rokem v knihkupectvích a učí jak zvládnout životní krizi a těžké onemocnění. Autorka sama prošla onkologickým onemocněním ve fázi masivních metastáz a díky účinné detoxikaci a psychoterapii, kterou v knize předává dál, se zcela uzdravila. „Pohádky pro malé kutily” i „Moudrost jabloňových květů” je možno koupit také na e-mailové adrese uzdravseted@seznam.cz.

Srdečně se na vás těšíme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky městská knihovna, Jihlava, tvoření, kutil, křest, kniha, tvorba, pohádka, Městská knihovna Jihlava, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďte s námi tvořit s novou dětskou knihou Pohádky pro malé kutily do Městské knihovny Jihlava | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.