Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ČEZ na Vysočině opravil poruchy po větru, proud ale stále nemá více jak 2 200 domácností

Firma ČEZ opravila k dnešním 13:00 na Vysočině všechny poruchy zaviněné silným větrem. Bez proudu bylo asi 1300 domácností na Havlíčkobrodsku. Bez proudu je v kraji nyní přes 2 000 zákazníků E.ON, hlavně okolo Bystřice nad Pernštejnem v okrese Žďár nad Sázavou. Vyplývá to z informací firem ČEZ a distributora EG.D ze skupiny E.ON.

"Kraj Vysočina nemá žádnou poruchu, tam jsme to již opravili," informovala mluvčí ČEZ pro východní Čechy Šárka Lapáčková Beránková. Firma EG.D eviduje na svém distribučním území 3560 domácností bez elektřiny, nejvíc na Vysočině. "Konkrétně v obci Bystřice nad Pernštejnem, kde se omezení dodávek elektřiny týká asi 2200 domácností," uvedla mluvčí E.ON Martina Slavíková. Další domácnosti neměly proud kolem Pacova na Pelhřimovsku.

Hasiči na Vysočině odklízeli v noci na dnešek a ráno kolem 30 stromů. Přes den do dnešních 13:30 odklidili dalších asi 60 stromů, jak vyplývá z přehledu jejich zásahů.

Silný vítr zasáhl v noci střední, východní a jižní Čechy a Českomoravskou vrchovinu. Krátkodobě mohl dosáhnout rychlosti přes 90 kilometrů za hodinu, na horách ještě víc. Dnes v celé zemi platí výstraha na silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí. 

Do Česka se ale vrátí v neděli, v nárazech může mít rychlost nad 65 kilometrů v hodině a na horách kolem 90 km/h. V Čechách bude foukat do úterního rána, na Moravě zejména během pondělí. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto euraktiv.cz

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, vítr, Vysočina, ČEZ, E.ON ČR, 3.VERZE, Kraj Vysočina, E.ON, vichřice, Bystřice nad Pernštejnem, okres Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ na Vysočině opravil poruchy po větru, proud ale stále nemá více jak 2 200 domácností | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.