Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Startuje výběrové řízení na demolici "zimáku" a výstavbu nové arény. Cena? 1,3 miliardy bez daně

Jihlava zahájila výběrové řízení na stavbu Horácké multifunkční arény s předpokládanou cenou 1,3 miliardy korun bez daně. Podmínky zadávacího řízení na dodavatele schválila rada města v pondělí. Lhůta pro podávání nabídek bude ukončena 31. března. Na facebooku o tom dnes informoval David Beke, radní města za ODS a manažer výstavby arény. Pokud bude smlouva s vítězem podepsaná do začátku června, mohla by stavba arény začít na přelomu srpna a září.

"Podařilo se udělat další důležitý krok na cestě k cíli. Vyhlásili jsme co nejotevřenější férové zadávací řízení, do kterého se může přihlásit řada firem," uvedl David Beke na facebooku. Výběrové řízení podle něj zahrnuje také demolici starého zimního stadionu, na jehož místě bude aréna vybudovaná.

"Dle výsledné nabídkové ceny na dodavatele stavby se bude upravovat rozsah objemu soutěžených dodávek, tak abychom se vešli do peněz, které jsou na celou akci k dispozici," upřesnil Beke.

Kraj Vysočina už slíbil na arénu přispět půl miliardou korun, město by mělo vydat 600 milionů Kč. Dalších až 300 milionů korun by mohla Jihlava na tento projekt dostat od Národní sportovní agentury.

Vypadá to slibně. Stát 300 milionů na výstavbu multifukční arény v Jihlavě zřejmě přiklepne

Verdikt měl být znám už na konci prosince, ale i tak to s jihlavskou žádostí o dotaci 300 milionů korun od Národní sportovní agentury vypadá slibně. Podle všeho totiž představený projekt multifukční arény splnil všechny formální atributy a jedním...

Zadávací řízení na dodavatele stavby bylo podle radního dnes zahájeno vyvěšením ve věstníku veřejných zakázek. Uvedl, že soutěž je svým rozsahem nadnárodní, a je tedy nutné zveřejnění v národním i evropském věstníku. Odkaz by měl začít fungovat ve čtvrtek.

V blízké době budou podle radního vyhlášeny další soutěže související se stavbou arény, týkat se budou i správce stavby, dodávek gastra, jevištní techniky, strojů a zařízení a částí interiérů.

Od loňska hledalo město v projektu arény možné úspory, i kvůli obavám z nepředvídatelného nárůstu cen na stavebním trhu. Zastupitelům města to Beke řekl na lednovém zasedání. Tehdy uvedl, že v projektu nastala řada změn, které by ale neměly mít dopad na funkčnost a které by laik neměl poznat. Snížil se například rozsah skleněných částí na fasádách i v interiéru, na venkovních plochách byl původně zvažovaný kámen nahrazen betonovými prvky.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Horácká aréna, demolice, stavba, výběrové řízení, Facebook, ODS, projekt, Národní sportovní agentura, daň, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje výběrové řízení na demolici "zimáku" a výstavbu nové arény. Cena? 1,3 miliardy bez daně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.