Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bez kontrol covidových certifikátů se na Vysočině zatím zvedá zájem hlavně o kina

Zrušení povinnosti prokazovat se certifikátem o očkování nebo prodělaném covidu-19 pomáhá na Vysočině zatím jen některým kulturním zařízením. Zvýšený zájem o vstupenky v předprodeji registrují především na filmová představení. Certifikáty nejsou počínaje včerejškem povinné ani při využívání služeb, hotelů či restaurací.

"Například na film, který se bude hrát 12. února, prodáváme vstupenky od včerejška (středy) a už jsou prodané čtyři řady. Začínáme být velmi mírně optimističtí, prodeje se opravdu začaly zvedat," řekla ředitelka Kultury Žďár Tamara Pecková Homolová. Konec certifikátů podle ní povzbudil pořadatele školních plesů, některé školy s mini počítají na duben.

Vyšší zájem o vstupenky je podle Martiny Zejdové z MKS Třebíč i o kulturní akce v Třebíči. Doposud lidé s nákupem vstupenek vyčkávali, nejčastěji je pořizovali až na místě, nyní jsou některá filmová představení v předprodeji skoro vyprodaná. Na včerejší podvečerní představení pohádky Tajemství staré bambitky 2 zbývalo z 208 míst dopoledne 20 volných míst, na páteční představení jen čtyři.

Podle Jarmily Hlávkové, která zajišťuje prodej vstupenek v Domě kultury a odborů Jihlava, je brzy na vyhodnocení toho, zda se lidé budou díky zrušené povinnosti do kulturních zařízení víc vracet. Nejvíc vyprodaná podle ní zůstávají představení plánovaná původně ještě na dobu před covidovou pandemií. I když byl jejich termín odsouvaný i pětkrát, lidé vstupenky nevraceli. "Teď je to třeba Poslední ze žhavých milenců. Tam to lidé moc nevraceli. Je to zvláštní, ale asi si řekli, že když už to máme, tak půjdeme. Ale u nových programů, které se začínají prodávat, je návštěvnost mnohem menší. Vyprodáno už jsme neměli delší dobu," řekla Jarmila Hlávková.

S vyhodnocením toho, jaký efekt na návštěvnost bude zrušení certifikátů mít, chce počkat i Horácké divadlo Jihlava. "Vidím to tak na týden, 14 dní, než tohle vyhodnotíme. Myslím si, že to (certifikáty) lidé daleko víc řeší v hospodě než v divadle," řekla mluvčí divadla Mirka Kvíčalová. Neočekává, že certifikáty bránily v návštěvě divadla takovému množství lidí, které by teď dokázalo výrazně zvednout zájem o vstupenky. Loni mělo Horácké divadlo 13 500 diváků. Před pandemií přitom bylo zvyklé i na více než 60 tisíc návštěvníků za rok.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto av-media.cz

Štítky ČR, kultura, koronavirus, Vysočina, vstupenka, představení, Kraj Vysočina, divadlo, kino, restaurace, Třebíč, Tajemství staré bambitky 2, Horácké divadlo Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez kontrol covidových certifikátů se na Vysočině zatím zvedá zájem hlavně o kina | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.