Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zemřel starosta Ledče Zdeněk Tůma. Bez něj bude naše házená poloviční, říkají místní sportovci

Z Ledče nad Sázavou dnes odpoledne přišla smutná zpráva. V neděli 2. ledna zemřel starosta města Zdeněk Tůma. V čele Ledče stál od roku 2014. Kromě politické dráhy se věnoval také místní házené.

Zdeněk Tůma vystudoval v Praze Vysokou školu chemicko-technologickou. Do zastupitelstva Ledče nad Sázavou se poprvé dostal před 19 lety. V roce 2014 byl zvolen starostou města.

Zdeněk Tůma
Třiašedesátiletý Zdeněk Tůma byl od roku 2002 ledečským zastupitelem, v roce 2014 byl zvolen starostou města Ledeč nad Sázavou, o šest let později se stal také krajským zastupitelem. 

Starosta pětitisícové Ledče nad Sázavou se aktivně věnoval také místnímu házenkářskému klubu. Dříve se tomuto sportu věnoval coby hráč, působil také jako trenér, rozhodčí a funkcionář. 

„Zdenda měl házenou v srdci, žil s ní, intenzivně prožíval a věnoval jí veškerý volný čas. Bez Zdeňka Tůmy bude ledečská házená poloviční, ale musíme pokračovat v jeho práci, v podobném nasazení a naplnit tak jeho dlouholetý odkaz. Zdenda nikdy nechtěl prohrávat a tahle jeho prohra nás všechny bolí moc. Nikdy nezapomeneme. Čest jeho památce!" vyjádřili se dnes odpoledne místní házenkáři na facebookovém profilu. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Starostové a nezávislí

Štítky Zdeněk Tůma, starosta, Ledeč nad Sázavou, úmrtí, sport, házená, Praha

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zemřel starosta Ledče Zdeněk Tůma. Bez něj bude naše házená poloviční, říkají místní sportovci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.