Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První miminko nového roku na Vysočině obdrží od hejtmana zlatý šperk a šek na deset tisíc korun

Prvního občánka Kraje Vysočina, který se narodí v novém roce na území regionu, navštíví 2. ledna 2022 hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. V rámci dlouholeté tradice věnuje miminku zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a šek na deset tisíc korun.

Vedení Kraje Vysočina dodržuje tradici vítání prvního občánka už od roku 2002. V havlíčkobrodské nemocnici se tehdy vteřinu po půlnoci narodil Vojtíšek Ostatnický. Byl prvním miminkem Vysočiny i celé České republiky.

„Miminkovské“ prvenství v rámci republiky jsme si na Vysočině, podle krajského archivu, připsali ještě v roce 2004, kdy se na Nový rok v Nemocnici Nové Město na Moravě šťastným rodičům narodil Vojtíšek Pavliš. Loni byl mezi miminky na Vysočině „nejrychlejší“ malý Mikuláš z Hrotovic. Na svět přišel v půl druhé ráno v třebíčské nemocnici.

Ohodnoť článek

Foto Happy Baby | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, první miminko, nový rok, Vítězslav Schrek, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Česko, Hrotovice, šperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

První miminko nového roku na Vysočině obdrží od hejtmana zlatý šperk a šek na deset tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.