Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na stromku v Třebíči visí vánoční přání osamělých babiček a dědečků. Splnit je může kdokoliv

Lidé v Třebíči mohou udělat vánoční radost sedmdesáti osamělým seniorům, kteří nemají rodinu nebo je nikdo nenavštěvuje. V pátek 26. listopadu tam totiž odstartovala adventní akce s názvem Třebíčský Ježíšek.

Město oslovilo třebíčské domovy pro seniory s nabídkou vánoční nadílky pro osamělé klienty. Zájemci tak mohou obdarovat drobnými dárky sedmdesát babiček a dědečků, a to podle jejich přání.

„Přání sepsaly ošetřovatelky z domovů a předaly nám seznamy, včetně krátkého příběhu každého člověka. Přáníčka visí na stromečku před divadlem Pasáž a každý, kdo chce našim seniorům udělat o Vánocích radost, si může některé přání vzít, koupit dárek a zabalený přinést společně s přáníčkem ze stromečku do 10. prosince na radnici. Dárky pak předáme babičkám a dědečkům z třebíčských domovů pro seniory,“ popsal předvánoční akci starosta Pavel Pacal.

Přiložený vzkaz určitě potěší 

Přáníčka jsou očíslovaná, proto je nutné přinést je spolu s dárkem, aby bylo možné určit, jaký dárek je určen konkrétním lidem. Vánoční přání bude možné plnit do 10. prosince.

A jaký je vlastně postup? Nejdříve je třeba vybrat si přání. Poté koupit dárek, zabalit a klidně k němu přiložit nějaké přání či věnování. Nakonec zabalený dárek společně s kartičkou ze stromečku donést do kanceláře tiskového oddělení, která se nachází v budově radnice na Karlově náměstí. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Třebíč

Štítky stromeček, přání, senior, Vánoce, Třebíč, Pavel Pacal, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stromku v Třebíči visí vánoční přání osamělých babiček a dědečků. Splnit je může kdokoliv | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.