Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ministerstvo prodává další objekty. Na Vysočině nový pozemek a zlevněný vojenský úkryt

Ministerstvo obrany (MO) v úterý 2. listopadu zveřejnilo aktualizovanou nabídku pro zájemce o koupi nepotřebného nemovitého majetku. Lidé mohou tentokrát vybírat ze 37 inzerátů. Dva z nich se také týkají Kraje Vysočina, konkrétně jde o jeden pozemek a jeden železobetonový úkryt.

„V aktuální nabídce je tentokrát 37 inzerátů na nemovitosti s minimální požadovanou kupní cenou dosahující v souhrnu částky bezmála 60,5 milionu korun, přičemž 19 nemovitostí se v inzerci objevuje úplně poprvé," sdělila Jana Zechmeisterová, vedoucí tiskového oddělení Ministerstva obrany ČR. 

Objekty na Vysočině 

Za Kraj Vysočina jsou aktuálně inzerovány dva objekty. Prvním je pozemek v katastrálním území Rančířov. Podle webu Ministerstva obrany se jedná o volně přístupný, neudržovaný a neužívaný pozemek nepravidelného tvaru o výměře 244 m2 , nacházející se necelé 2 kilometry od regionálního centra Jihlavy s velmi dobrou komunikační dostupností po trase frekventované silnice I/38. Část pozemku je neoprávněně připlocena k sousednímu pozemku a užívána bez smluvního vztahu. Minimální kupní cena je stanovena na 56 tisíc korun. 

Inzerát, který se v nabídce ministerstva objevuje opakovaně, se týká železobetonového úkrytu na Třebíčsku. Ten se nachází na katastrálním území obce Valeč u Hrotovic. Podle inzerátu jde o železobetonový montovaný podzemní objekt tvořený vstupní chodbou a místností nepravidelného obdélníkového tvaru na pozemcích p.p.č. 639/2 a p.p.č. 640 v k.ú. Valeč u Hrotovic, které nejsou ve vlastnictví prodávajícího a které nejsou součástí koupě. Objekt je situován v nezastavěném území v lokalitě Valečský kopec. Minimální kupní cena je nyní stanovena na 69 tisíc korun, přičemž v září a říjnu byla jeho minimální cena 88 170 korun. Tento objekt je tedy nyní nabízen se slevou. 

Další nabídka zase v polovině února 

Na webu MO jsou u aktuálně nabízených nemovitostí termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek, koncepty kupních smluv atd. „Další nabídka se pak předpokládá zveřejnit až 15. února 2022. Jejím obsahem budou dosud neprodané nemovitosti a bude možné je zhlédnout v sekci Připravované odprodeje," dodává Jana Zechmeisterová. 

Ohodnoť článek

Foto Ministerstvo obrany (redakčně upraveno) | Zdroj Ministerstvo obrany ČR

Štítky ministerstvo, obrana, prodej, objekt, vojenský, pozemek, úkryt, Vysočina, Kraj Vysočina, Ministerstvo obrany České republiky, nemovitost, Hrotovice, Valeč, Rančířov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo prodává další objekty. Na Vysočině nový pozemek a zlevněný vojenský úkryt | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.