Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Billa se po rekonstrukci převlékla do černobílé. Její proměnu Jihlavané vesměs chválí

Stačilo půl roku a obchodní centrum na Havlíčkově ulici, známé spíše jako Billa nebo dříve Delvita, se po rekonstrukci obléklo do nového černobílého kabátu. Návštěvníci již mohou nakupovat v nové drogerii nebo tabáku, v prosinci otevře i lékárna.

Revitalizaci objektu, který na Havlíčkově ulici vyrostl před 23 lety, plánovala akciová společnost OC Jihlava, již před dvěma lety, když budovu kupovala. „My zde vidíme jednak potenciál kupní síly návštěvníka, který vyžaduje určitou kvalitu a rozsah služeb, ale i možnost nového moderního vzezření, které dobře zapadne do okolního prostoru a napomůže z ulice udělat přívětivý městský bulvár,“ uvedl již dříve zástupce společnosti.

Ono moderní vzezření zachovává původní funkcionalistický sloh, jen plášť se ze světle žluté změnil na černobílou barvu. A prvotní reakce jsou vesměs pozitivní. „Rozhodně to vypadá lépe,“ kvituje proměnu Kamila Králová v jedné z facebookových skupin. Souhlasí s ní většina ostatních diskutérů. „Ano, vypadá to moc pěkně, ještě udělat tu druhou stranu,“ nabízí podnět k dalšímu zlepšení Marek Řezáč.

V to, že by nová podoba obchodního centra mohla být přijata kladně, věřil na počátku rekonstrukce i zástupce vlastníka. Ten však pro media zhodnotit průběh stavebních prací nyní již nechtěl.

Nový však není jen zevnějšek, ale i paleta nájemníků. Svůj provoz ani během rekonstrukce nepřerušila Billa, v přízemí však již dále nenajdeme květinářství či obchod s výpočetní technikou. V pátek 22. října otevřela krátce po kolaudaci stavby prodejna drogerie přístupná zvenku, o tři dny později ji následovala trafika přístupná od parkoviště.

V první polovině prosince pak bude pro zákazníky připravena i lékárna, čímž se splní původní plán otevřít otevřít všechny nájemní jednotky do konce toho kalendářního roku. V patrech pak zůstává i prodejna nábytku, posilovna a ubytovna.

Bývalá podoba obchodního centra na Havlíčkově ulici.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky revitalizace, modernizace, obchodní centrum, Billa, Jihlava, rekonstrukce, Delvita, OC Jihlava, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Billa se po rekonstrukci převlékla do černobílé. Její proměnu Jihlavané vesměs chválí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.