Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Telči se vzpomínalo na zesnulé. Na léky pro hospic putuje 17 tisíc korun

Zhruba sto lidí se zúčastnilo Vzpomínkového pochodu, který pořádala organizace Sdílení. Ten se konal v Telči a jeho cílem bylo zavzpomínat na blízké zesnulé a zároveň podpořit domácí hospic.

Při svitu svíček i lampionů lidé prošli kolem Štěpnického rybníka až k místní orlovně, kde se konal benefiční koncert. Sál orlovny zaplnily téměř dvě stovky návštěvníků. Od půl osmé se již zaplněným sálem nesly tóny písní žákyň ZUŠ Telč a sklidily u diváků velký úspěch. Zpěvačky doprovázela na klarinet Milena Svobodová a na klavír Eva Pavlíková.

Druhá část koncertu již patřila hudebnímu uskupení MŮRA. Pro mnohé bylo toto kvarteto milým překvapením. „Známé filmové melodie v podání harfy, houslí, elektrické a akustické kytary pohladily po duši a nadšení v sálu bylo až hmatatelné. Posluchači se účinkujícím odvděčili potleskem ve stoje a radost z krásného hudebního zážitku byla znát jak v hledišti, tak na jevišti,“ uvádí Eva Švecová, fundraiserka Sdílení o.p.s.

Sdílení o. p. s., Telč je komplexním průvodcem na cestě stářím a nemocemi. Jeho pracovníci pomáhají starým nebo vážně nemocným lidem radou, podporou, zdravotními a sociálními službami zůstat doma až do konce se svou rodinou.

Tím ale celý večer nekončil. V předsálí již na všechny čekal u kláves a harmoniky Vladimír Brtník s Bohumírem Pokorným a u krásných písniček zde spousta lidí zůstala až do pozdního večera.

„Od pátku nám přichází spousta krásných ohlasů na celou akci. Moc nás to těší. Sdílení pořádá různé benefice, ale tento pochod ke Sdílení zkrátka patří. Je důležitou součástí péče o naše pozůstalé rodiny a jsem ráda, že se ve velkém zapojuje i veřejnost. Za tímto večerem stojí ale také spousta ochotných lidí, kteří nám dobrovolně s celou akcí pomáhali. Milé dobrovolnice i z řad studentek se staraly o zajištění občerstvení a baru, dobrovolníci chystali sál a zajistili poté i jeho úklid. Patří jim velké poděkování. Děkuji také organizaci Orel jednota Telč za bezúplatné zapůjčení sálu. Je to krásný prostor a věřím, že jsme se zde nesetkali naposledy,“ říká Eva Švecová.

Vstupné na koncert bylo dobrovolné. Výtěžek mile překvapil nejen pořadatele. Částka 16 927 korun pomůže telčskému Sdílení financovat léky pro pacienty domácího hospice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sdílení, o.p.s.

Štítky Telč, vzpomínka, úmrtí, pochod, Sdílení, koncert, dobročinnost, Eva Pavlíková, Bohumír Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Telči se vzpomínalo na zesnulé. Na léky pro hospic putuje 17 tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.