Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trus, uhynulí hlodavci, plíseň, zanedbaný úklid. Inspekce uzavřela sklad havlíčkobrodské Billy

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v pondělí 4. října nařídila uzavřít sklad prodejny Billa v Havlíčkově Brodě. Toto opatření bylo nutné kvůli přítomnosti myšího trusu, mrtvých hlodavců a také dlouhodobě zanedbanému úklidu prostor.

„Naši inspektoři ve skladových prostorách provozovny zjistili nevyhovující hygienické podmínky včetně výskytu myšího trusu a uhynulých hlodavců či výrazně zanedbaného úklidu. S ohledem na tato zjištění jsme provozovateli uložili zákaz užívání skladových prostor," stojí v oficiálním vyjádření SZPI. 

Plíseň na stěnách a exkrementy v regálech s potravinami 

Ve skladu potravin a v prostoru rampy inspektoři odhalili větší množství zašlé špíny a nečistot a také plíseň na stěnách. Provozovatel nezajistil odvoz potravinářského odpadu, který se tak hromadil ve skladových prostorách; jednalo se zejména o nepoužívané předměty, igelitové obaly, kartonové krabice a dřevěné bedýnky.

SZPI, uzavření skladu Billy v Havlíčkově Brodě

Pátek, 8. října 2021, 07:39

SZPI, uzavření skladu Billy v Havlíčkově Brodě
SZPI, uzavření skladu Billy v Havlíčkově Brodě

Myší trus se vyskytoval na několika místech ve skladu potravin i u vstupu na rampu. „Přítomnost exkrementů jsme zjistili dokonce v regálech s potravinami. Ve skladu na přepravky se pak nacházelo tělo uhynulého hlodavce ve stadiu rozkladu," popisuje SZPI. 

Uložený zákaz, který byl nařízen do čtvrtka 7. října, se vztahoval pouze na část provozovny, konkrétně na prostor skladu a rampy. K celkovému uzavření provozovny nedošlo.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potraviny na pranýři

Štítky Billa, inspekce, hlodavec, hygiena, uzavření, sklad, Havlíčkův Brod, hlodavci, úklid, Státní potravinářská inspekce, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trus, uhynulí hlodavci, plíseň, zanedbaný úklid. Inspekce uzavřela sklad havlíčkobrodské Billy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.