Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Romové to nebyli, říká k napadení na autobusovém nádraží primátorka. To je absurdní, oponují postižení

Silnou a bouřlivou debatu vyvolal článek Jihlavské Drbny o napadení tří mladíků v průchodu na jihlavském autobusovém nádraží. Největší rozbuškou pro tyto mnohdy vyostřené komentáře na sociálních sítích byla zveřejněná etnicita pachatelů, která se opírala o výpovědi všech tří napadených.

K napadení došlo v noci z 10. na 11. srpna. „Byla to skupina tak sedmi nebo osmi Romů, chtěli po nás, ať jim dáme tašky, co jsme s sebou měli,“ uvedla již dříve jedna z obětí. Ani nedobrovolné vydání zavazadel však následné agresi nezabránilo. „Začali do nás strkat a následně útočit pěstmi, jednoho z nás i kopali. Vzhledem k jejich početní převaze bohužel nebyl moc prostor se bránit,“ popsal následný útok, jehož následky byly zlomeniny nebo otřes mozku.

„Mám zprávu, že to Romové nebyli,“ rozporovala však tuto výpověď primátorka Jihlavy Karolína Koubová na tiskové konferenci 27. srpna, kde se bezpečnost v krajském městě řešila obecněji, ale případ tohoto konkrétního napadení stále rezonoval. Na základě tohoto vyjádření byla redakce Jihlavské Drbny několikrát vyzývána, aby se za původní informaci omluvila a uvedla věci na pravou míru.

Napadeni a okradeni v průchodu na jihlavském autobusáku. Útočníci byli hodně agresivní, říká jeden z postižených

K vážnému incidentu došlo v noci z 10. na 11. srpna v prostorách jihlavského autobusového nádraží. Ve zdejším průchodu byli fyzicky napadeni a okradeni tři procházející mladíci, kteří s vážnějšími zraněními skončili v nemocnici. Z loupeže a...

Všichni tři napadení nad tímto vyjádřením primátorky kroutí hlavou. „To je absurdní, Romové tam určitě byli,“ říká jeden z postižených. „Je možné, že pár bílých tam bylo, takhle to ale vyznívá, že to byla pouze skupina bílých, což prostě není pravda,“ potvrzuje druhý. Za původní článek na Jihlavské Drbně je rád. „Konečně někdo popsal, jak se to skutečně stalo,“ dodává.

„Tuto informaci mám od policie,“ doplnila svoje předchozí tvrzení primátorka. Policie obvykle etnicitu pachatelů nekonkretizuje, v tomto případě však učinila výjimku. „Za účelem zklidnění diskusí nejen na sociálních sítích jsme potvrdili, že se nejednalo o Romy,“ odpověděla na redakční dotaz policejní mluvčí Dana Čírtková.  

Narážíme zároveň na druhou problematickou informaci, a to je počet agresorů. Policie totiž počet sedmi až osmi útočníků nepotvrdila, dle ní byli pachateli pouze tři muži. U všech bylo zahájeno trestní stíhání, jsou obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu výtržnictví, spáchaných ve spolupachatelství. „Policie zadržela tři, ale ti ty ostatní kryjí,“ myslí si jeden z napadených.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google maps

Štítky loupež, Jihlava, autobusové nádraží, napadení, Romové, Drbna.cz, policie, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Švihnos

To mi připomíná jedno prohlášení: "DEZA to nebyla".

Pátek, 17. září 2021, 18:38Odpovědět

Lenka Kuchařová

Podle soudružky primátorky to Romové nebyli,protože jinak by jim musela dát odškodnění za ,,diskriminaci "...Tihle čerpatelé všemožných soc. dávek,kterými je stát podporuje,aby nedej Bože,nemuseli pracovat,si klidně mlátí děti,seniory,a další bezbranné občany a dobře vědí,že je za to žádný soud nikdy nepotrestá.Kdo je tady diskriminovaný je celkem jasné.Romové to nejsou ani omylem......

Pátek, 17. září 2021, 10:44Odpovědět

Karel Vojtíšek

V ochraně černých už pomalu předháníme USA, náš vzor.

Čtvrtek, 16. září 2021, 12:27Odpovědět

Dasa Pavel

Romové to zcela určitě nebyli ,protože nesedí ten poměr, 8:3, to by si Romové netroufli, oni zásadně používají "algoritmus 10:1", říká se tomu "na férovku".

Čtvrtek, 16. září 2021, 11:29Odpovědět

Josef Mužátko

Tak je dobře, že v Jihlavě vytáhli hlavu z pr..... a pro začátek alespoň přiznávají, že je s cikány problém. Teď by měla přijít řešení.

Čtvrtek, 16. září 2021, 08:26Odpovědět

Chico Buen

"jsou obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu výtržnictví, spáchaných ve spolupachatelství."Tak jako se ztratilo několik útočníků, je nezvěstné i obvinění z ublížení na zdraví ?? Kdo to čórl ?

Čtvrtek, 16. září 2021, 06:50Odpovědět

Karel Mareček

Politička - nestraník za STAN, to vysvětluje mnohé. Tak si tam takové lidi hlavne volte..

Čtvrtek, 16. září 2021, 01:53Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, nebyl jsem u této situace, ale někteří politici provádí vůči cikanum servilni postoj, což je pro normálního občana nepochopitelné, další komentář je zbytečný, zdravim????????????????????????

Středa, 15. září 2021, 22:36Odpovědět

Antonín Švihnos

- dle ní byli pachateli pouze tři muži - dalších pět splynulo s tmou...

Středa, 15. září 2021, 21:42Odpovědět

Gyisdi Civrdoin

Ne, určitě ti útočníci nebyli romove , nýbrž to byli cikáni s jejich cikanskou ferovkou 5 na 1 !!!!!

Středa, 15. září 2021, 20:23Odpovědět

Marcel Horňák

Primátorce to, za zlé nemějte.Zřejmě vycházela z neoficiálního pravidla,že romové útočí v poměru 5:1,takže 3X5 není sedm.Tudíž to nemohli bíti romové.

Středa, 15. září 2021, 17:50Odpovědět

Antonín Mýlek

to my né to oni na nas padali a tak si huby dobili a pak na nohy padali - kdyby to bylo naopak, tak tady máme celý zástup novinářů a kecalů zastánců menšin společně s evropskou komisí, ale tak se vlastně nic nestalo, je to v pořádku

Středa, 15. září 2021, 17:37Odpovědět

Ondřej Řezáč

Tak jasne ze to nebyli Romove ty by to neudelali to je jasne. Spis bych to tipoval na Cikany

Středa, 15. září 2021, 16:25Odpovědět

Zdeněk Šabacký

Starostku asi hodně podmázli, že může vypouštět takové bludy. Vždy jsem si vážil cikánů, ale rómové jsou sebranka.

Středa, 15. září 2021, 16:21Odpovědět

Pavel Aron

Jistě, paní starostko a to kolečko je opravdu hranaté. A svědci měli vlčí mlhu.

Středa, 15. září 2021, 15:26Odpovědět

Jiří Beránek

Útočí ve smečkách, jako vlci. Když jde jeden tak i pozdraví. Doufám, že příště okradou a rozbijí hubu někomu z rodiny paní starostky humanistky.

Středa, 15. září 2021, 14:45Odpovědět

Romové to nebyli, říká k napadení na autobusovém nádraží primátorka. To je absurdní, oponují postižení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.