Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Napadeni a okradeni v průchodu na jihlavském autobusáku. Útočníci byli hodně agresivní, říká jeden z postižených

K vážnému incidentu došlo v noci z 10. na 11. srpna v prostorách jihlavského autobusového nádraží. Ve zdejším průchodu byli fyzicky napadeni a okradeni tři procházející mladíci, kteří s vážnějšími zraněními skončili v nemocnici. Z loupeže a výtržnictví již byla obviněna trojice mužů ve věku 18 a 19 let, hrozí jim až deset let za mřížemi.

K napadení došlo minulou středu přibližně ve dvě hodiny v noci. Po autobusovém nádraží pokojně procházející trojici přepadla skupinka výrostků v průchodu k ulici Jiráskova. „Byla to skupina tak sedmi nebo osmi Romů (policie tyto informace nepotvrdila - pozn. redakce), chtěli po nás, ať jim dáme tašky, co jsme s sebou měli,“ vzpomíná jeden z napadených.

Ani nedobrovolné vydání zavazadel však následné agresi nezabránilo. „Začali do nás strkat a následně útočit pěstmi, jednoho z nás i kopali. Vzhledem k jejich početní převaze bohužel nebyl moc prostor se bránit,“ popisuje následné dění.

Následky nerovné bitky nebyly vůbec příjemné, napadení utrpěli zlomeniny, otřes mozku a pohmožděniny. Na místo byla povoláni záchranáři, kteří odvezli oběti surového útoku do nemocnice.

Dva útočníky policie zadržela ještě na ulici, třetího stejný den ráno v jeho bydlišti, všichni skončili v policejních celách. Celá agresivní trojice byla obviněna ze spáchání dvou trestných činů. Jeden z obviněných mladíků byl vzat do vazby, zbývající dva jsou stíháni na svobodě. „Část věcí, kterých se při loupeži zmocnili, již mladíci vydali,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání všech tří zadržených mladíků. „Muži ve věku osmnáct a devatenáct let byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu výtržnictví, spáchaných ve spolupachatelství,“ informuje Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů. V případě mladistvého je hrozící trest poloviční. Mladší z obviněných byl v minulosti již soudně trestán v souvislosti s násilným jednáním a je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google maps | Zdroj Policie ČR, ČTK

Štítky ČR, kriminalita, loupež, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bronislav Mrázek

Zkurvená cikánská verbeš......normálně zlikvidovat a kolik tím ušetříme peněz,,

Čtvrtek, 26. srpna 2021, 11:10Odpovědět

Pavel Diviš

Policie cikány nepotvrdila, takže to byli. U nás ve Znojmě byl celkem klid, ale teď se sem začala stahovat nějaká nová "sorta", se kterou nechtějí mít nic ani místní cikáni. Radnice proti se snaží proti nim snaží zasáhnout vytvořením bezdoplatkové zóny v centru, ale Jihomoravský kraj, konkrétně nějaká pirátská zastupitelka, dělají všechno pro to, aby k tomu nedošlo!

Středa, 18. srpna 2021, 20:05Odpovědět

Marie Švengrová

ono to množství cikánů ve městě je výsledkem politiky jihlavského magistrátu, stahují se sem cikáni ze Slovenska a jiných měst, třeba Přerova, Jihlava jim cpe byty v centru a jeho okolí, zde se pak večer nedá vyjít ven, jen se bojíte, aby vás cikáni nenapadli, jít z nějaké restaurace pozdě večer je riziko, přitom by se na staré město, hradby atd. dali lákat turisté, ale s tím, jak je okolí centra černé to nejde

Středa, 18. srpna 2021, 11:19Odpovědět

Jan Tůma

Jsem ochoten podílet se na spolufinancování vytvoření jednotek ať už z bývalých příslušníků PČR nebo AČR, kteří budou nekompromisně postupovat proti takovýmto nepřizpůsobivým lidem s cílem konečně vyřešit neschopnost státních orgánů s takovýmto lidským póvlem. Už je na čase si konečně uvědomit, že jakékoliv humánní přístupy se míjí účinkem a jsou naprosto liché. Tito zmetci nemají právo existence v této společnosti... A takto je k tomu třeba přistupovat!!! Nebo si soudy a spol. myslí, že podmíněné tresty, nebo tresty v dolní hranici sazby je změní?? Asi ano, protože tak to zatím funguje v praxi! V ještě lepším případě to může být i tak, že mohou být obviněni ostatní z rasismu! Až sem jsme to dopracovali... Pokud už se slušný člověk nemůže spolehnout na stát, který by ho měl ochránit, tak je nutné vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ať se to někomu líbí nebo ne! Řekl bych, že lidí, kteří toho už mají dost, je vskutku dost!!! Hned bych začal s obnovením trestu smrti, protože pokud nad takovými lidmi nebude viset tato možnost trestu, tak se nikdy nic nezlepší k lepšímu...No a co s těmito cikány z Jihlavy? Sepsat protokoly, zdokumentovat a předat lidem k vyřízení. AŤ na vlastní kůži sklidí to, co zaseli!!!Za chvíli bude po problému! A státní kasa ještě ušetří!!!!

Středa, 18. srpna 2021, 09:59Odpovědět

Milan Šmid

Proč je živit ve vězeni vystěhovat je tam odkud přišli a vyprášit jim kožich tak že na to do smrti nezapomenou !!! Takoví tu nemají co dělat !Včera jsem byl v autlendu tam kupovali dvě rodiny cikánu samé značkové oblečeni to se to někomu žije ???

Středa, 18. srpna 2021, 07:49Odpovědět

Petr Ševčík

Milan Kochaník
Opět lezou cajti cikánům do zadku. Nedivte se. Policajti budou mít práci s naháněním a pan soudce se se zdviženým ukazovákem propustí a ti se budou policajtům smát do ksichtu. Taková práce pak nebaví.

Středa, 18. srpna 2021, 07:00Odpovědět

Petr Ševčík

Včera jsem se díval na seriál První republika. A tam řekli, že cikáni lžou a kradou vše, co není přibité. Asi ten díl půjde brzy do trezoru. Ještě štěstí, že jsme se těch zlodějských cikánů zbavili a máme tady jen přátelské a pracovité romy. Ale těch 10 let by mohl dostat bílý rasista. Tady to bude jen důrazné napomenutí. Vždyť nikoho nezabili. A že je v podmínce? Nevadí, dostane druhou jako feťák zákaz řízení.

Středa, 18. srpna 2021, 06:57Odpovědět

Tomas Vodicka

Nechal bych tu svoloč rozlámat v kole

Středa, 18. srpna 2021, 06:20Odpovědět

Tomas Vodicka

Dokud nebude legální ty černé bezcenné kurvy střílet aspoň v sebeobraně, tak se to bude dít pořád.

Středa, 18. srpna 2021, 06:19Odpovědět

Martin Vašek

Jak ví,že to byli cigoši,v noci,byla tma,možná to byli voliči pirátů.????

Středa, 18. srpna 2021, 00:15Odpovědět

Milan Kochaník

Opět lezou cajti cikánům do zadku. Ve skutečnosti další tr. čin, na který zapomněli je ublížení na zdraví a dále to vše v organizované skupině a tím se taxa obvykle zvyšuje.

Úterý, 17. srpna 2021, 23:34Odpovědět

Petr Novák

Kurvy cikánský

Úterý, 17. srpna 2021, 22:20Odpovědět

Marek Ojzik

ano presne Aleši

Úterý, 17. srpna 2021, 22:18Odpovědět

Minář Aleš

Postavit ke zdi........

Úterý, 17. srpna 2021, 22:11Odpovědět

Marek Ojzik

cikan = chraneneny cesky druh mu nesmite udelat nic ale oni nam vse a projde jim vse kurvy č.....

Úterý, 17. srpna 2021, 21:56Odpovědět

Marek Ojzik

cikan %

Úterý, 17. srpna 2021, 21:56Odpovědět

Josef Volfík

Ale jděte, vždyť ti mladíci jim přece nabídli, že jim pomohou odnést ty těžké tašky, aby se nemuseli s taškami dřít. Posléze ti neromové Romy začali sprostě urážet a pak i fyzicky napadat, takže mladíci jen se bránili proti brutálnímu útoku přesily neromů. Tak by měl být napsán ten článek.

Úterý, 17. srpna 2021, 21:35Odpovědět

Napadeni a okradeni v průchodu na jihlavském autobusáku. Útočníci byli hodně agresivní, říká jeden z postižených | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.