Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavané často diskutují o bezpečnosti v centru. Město chystá debaty, třeba i o Romech nebo placení nájmu

Pokud sledujete sociální sítě, tak jste si asi všimli toho, že se nyní často debatuje o bezpečnosti v centru Jihlavy a také o tom, zda je město příjemné pobytově. Podle vyjádření jihlavské radnice zde také koluje řada mýtů a zavádějících a nepravdivých informací. Město proto chystá debaty s veřejností, kde zájemci najdou odpovědi na svoje případné dotazy.

První z besed se uskuteční 29. září v 17 hodin v Gotickém sále jihlavské radnice. „Rádi přivítáme osobně všechny, které toto téma zajímá a chtějí s námi situaci probrat z očí do očí. Možnost k setkání v tento den a čas bude samozřejmě i on-line ve formě virtuální kavárny," shodují se primátorka Karolína Koubová s radním Danielem Škarkou a doplňují, že kavárnu bude možné navštívit na tomto odkazu

První beseda se bude týkat zejména problematiky lidí bez domova v Jihlavě. „Cílem besed je zároveň i vyvrátit některé mýty, které kolují ve veřejném prostoru – třeba to, že někteří lidé v městských bytech nemusí platit nájem či také to, že město do svého centra stěhuje Romy,“ dodává primátorka Koubová.

Více strážníků v centru Jihlavy

Město všechny zmíněné diskuze, které se objevují na sociálních sítích, poctivě sleduje. „My jsme se rozhodli, na základě všech těchto diskuzí, že posílíme hlídky městské policie v rámci centra města. Samozřejmě v centru města zůstávají asistenci prevence kriminality. Ti fungují od Nového roku a vedení města s nimi má velmi dobré zkušenosti,“ vysvětluje primátorka Jihlavy Karolína Koubová a připojuje prosbu všem lidem, kteří v centru Jihlavy narazí na nějaké problém, jenž se týká bezpečnosti, aby ihned volali městskou policii na čísle 156. „Přijdou buď přímo městští strážníci nebo asistenti prevence kriminality a ti vám pomohou problém vyřešit,“ ujišťuje Koubová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky bezpečnost, kriminalita, debata, diskuze, náměstí, centrum, Jihlava, veřejnost, radnice, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané často diskutují o bezpečnosti v centru. Město chystá debaty, třeba i o Romech nebo placení nájmu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.