Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příprava stavby Horácké arény pokračuje. Přes léto se promění šatny na „Zimáčku"

Demolice stávající CZ Loko arény v Jihlavě se přesunula na příští rok, to však neznamená, že by se zastavily přípravy stavby Horácké multifunkční arény (HMA). Naopak. Přes léto se budou stavbě arény i jejímu budoucímu užívání přizpůsobovat šatny na veřejném sportovišti pro lední sporty v Tyršově ulici, tedy na „malém zimáčku“. 

„Přestaví se zdejší suterén, který je nyní koncipován převážně jako parkovací plocha. Vznikne zde zázemí pro dočasné užívání zimáčku při výstavbě, tedy šatny, sociální zázemí, technické místnosti a sklady. Některé šatny zde však zůstanou jako trvalé i po dokončení výstavby HMA tak, aby bylo možné v budoucnu oddělit provozně malý zimáček a třeba velkou arénu s probíhajícím koncertem. Drobné přípravné práce budou provedeny i na střeše, která bude lokálně posílena a budou na ní připraveny kotvící body pro umístění částí některých prvků technologií,“ uvedl radní a manažer výstavby HMA David Beke. 

Krajské zastupitelstvo schválilo příspěvek 500 miliónů na Horáckou multifunkční arénu v Jihlavě

Krajští zastupitelé dneska schválili příspěvek Kraje Vysočina ve výši 500 milionů na stavbu Horácké multifukční arény v Jihlavě. Financování bude probíhat ve třech splátkách.

Stavbu budou mít na starosti Pozemní stavby Jihlava, s. r. o., kterým bylo staveniště předáno již v červnu. Zimáček bude zavřen celé léto, a to přibližně do půlky letošního října.

„Stavba vyjde na necelých 24 milionů korun bez DPH," vyčíslila Aneta Hrdličková z oddělení vnějších vztahů jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava

Štítky Horácká aréna, stavba, příprava, Jihlava, sport, zimáček, šatny, zázemí, šatna, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava stavby Horácké arény pokračuje. Přes léto se promění šatny na „Zimáčku" | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.