Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kopni do vrtule a zabojuj s obezitou! Unikátní štafetový běh odstartuje 14. června v Ostravě

PR článek

Nenechat se pohltit negativní náladou ve společnosti, semknout se jako za dob Nagana nebo šití roušek, navíc si dát pořádně do těla a podpořit dobrou věc. Přesně to je smyslem projektu Kopni do vrtule. Přes šest set osmdesát kilometrů dlouhý štafetový běh plný zvučných jmen odstartuje 14. června ve 12:00 v Ostravě a během šesti dnů propojí hned několik velkých měst. Díky moderním technologiím a speciálně vyvinuté aplikaci se může přidat každý. Výtěžek ze startovného poputuje Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové na boj proti obezitě.

„Chceme do projektu zapojit všechny, kteří mají zájem udělat něco pro své zdraví, doplnit endorfiny a na chvíli zapomenout na těžkosti dnešní doby. Navíc při tom každý pomůže dobré věci,“ usmívá se Pavel Kratochvíl z pořádající agentury Shake marketing. Štafeta se rozběhne 14. června ve 12:00 od Avion Shopping Parku v Ostravě, postupně zavítá například i do Olomouce, Brna, Pardubic, Prahy a 19. června skončí v Plzni. „Celkem nás čeká přes 680 kilometrů, 128 hodin běhu a 31 předávek. Je se na co těšit,“ uvádí organizátor projektu.

Současná situace je již epidemiologicky příznivá, a tak se lidé mohou kdekoliv a kdykoliv ke štafetě připojit, aby o zážitek spojený s dobrým pocitem běhu nepřišli. Nebo je možné štafetu podpořit účastí podél trasy: „Určitě rádi uvidíme každého, kdo nám podél trasy bude fandit a zamává nám třeba šátkem nebo kusem oděvu a roztočí tak pomyslnou vrtuli s námi, ale především se budeme těšit na všechny, kteří se prostřednictvím virtuální aplikace k akci přidají a vyberou si jednu z pohybovou aktivit, jež je jim nejvíce blízká,“ říká Kratochvíl. Štafetu povede spoluorganizátor projektu Rozběháme Česko a zkušený team složený z ambasadorů této organizace.

Zájemci se nejprve zaregistrují na webu www.kopnidovrtule.cz, obdrží startovní číslo a poté si budou moci zvolit běh, chůzi, jízdu na kole nebo z dalších aktivit. Aktivity lze podle libosti střídat po celou dobu konání unikátní štafety, každý realizovaný pohyb se pak pomocí aplikace nahraje a započítá. „Už nyní se nemůžeme dočkat, až se k nám příště lidé připojí v reálném čase a na reálném místě,“ podotýká organizátor projektu a dodává, že v tuto chvíli už je naplánován podzimní běh z Hradce Králové přes Liberec, Teplice, Karlovy Vary, Plzeň až do Českých Budějovic.

Garantem projektu je obezitolog, endokrinolog a tělovýchovný lékař Českého olympijského výboru Martin Matoulek, patrony pak kardiochirurg Jan Pirk, fotbalový trenér Petr Uličný, motocyklový závodník a několikanásobný účastník Rally Dakar Rudolf Lhotský nebo moderátor Lukáš Kobza. Štafetu z Ostravy odstartují hokejisté HC RIDERA VÍTKOVICE a jejich členy Roman Polák, Miloš Holaň starší i Miloš Holaň mladší, Lukáš Krenželok, Rostislav Marosz, Patrik Rimmel a Vladimír Svačina. Mezi další účastníky štafety patří sportovní kluby jako je např. SK Sigma Olomouc, HC Olomouc, podpořila nás i Česká unie sportu. Výtěžek ze startovného poputuje Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové na boj proti obezitě. Přidejte se i vy a pořádně kopněte do vrtule!

Ohodnoť článek

Štítky Kopni do vrtule, pohyb, obezita, běh, štafeta, HC Vítkovice Ridera, projekt, Olga Havlová, Nagano, HC Olomouc, HC Škoda Plzeň, Miloš Holaň, HC Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopni do vrtule a zabojuj s obezitou! Unikátní štafetový běh odstartuje 14. června v Ostravě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.