Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vesnicí ERDV 2020 se stala obec Großschönau, Třeštice z Vysočiny získala speciální cenu

Evropský region Dunaj-Vltava (ERDV) uspořádal pod vedením Jihočeského kraje v roce 2020 již druhý ročník soutěže „Vesnice ERDV 2020“. V rámci soutěže se představují nejlepší obce na území regionu. Kraj Vysočina v roce 2020 reprezentovala obec Třeštice. Při oficiálním vyhlášení výsledků jí byla udělena cena „Malá obec s dlouhou tradicí, službami pro mladé lidi a dobrou spoluprací s podnikateli“. Obec Třeštice, podobně jako rakouská Großschönau, se může pyšnit rostoucím počtem obyvatel, z nichž vysoký podíl tvoří mladí.

„Kraj Vysočina si velmi váží účasti obce Třeštice v mezinárodní soutěži. Obec pravidelně reprezentuje náš kraj v různých soutěžích a je mimo jiné držitelkou ocenění „Oranžová stuha České republiky roku 2019“. Zároveň je namístě pogratulovat zástupcům vítězné obce Großschönau z Rakouska, jež může jít svým přístupem k obyvatelům a šetrným nakládáním s energetickými zdroji příkladem ostatním obcím,“ říká Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj.

Vzhledem k epidemiologické situaci se slavnostní předání cen nemohlo v roce 2020 uskutečnit. Ani v letošním roce 2021 se situace nevyvíjela příznivě, a proto nebylo možné původně plánované osobní předání cen ze soutěže v rámci výroční konference ERDV. Online slavnostní vyhlášení vítěze „Vesnice ERDV 2020“ proběhlo 27. dubna 2021 a vítězem soutěže se stala dolnorakouská obec Großschönau, jež je držitelkou „European energy Award“, svým obyvatelům nabízí bohatý kulturní, společenský a sportovní život a jejíž přírůstek obyvatel činí přes 3%, ačkoliv okolní region se potýká s úbytkem obyvatelstva o cca 11%.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Kraj Vysočina

Štítky ERDV, Vesnice roku, 2020, Třeštice, Kraj Vysočina, soutěž, Evropský region Dunaj-Vltava, Jihočeský kraj, Hana Hajnová, Česko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesnicí ERDV 2020 se stala obec Großschönau, Třeštice z Vysočiny získala speciální cenu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.