Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Billa v moderním černobílém kabátu. Nová drogerie, lékárna a tabák otevřou do konce roku

Poměrně zásadní revitalizací letos projde obchodní centrum na Havlíčkově ulici, veřejně známé jako Billa nebo dříve také Delvita. Budova se převlékne do černobílého hávu a přibydou i nové provozy. Návštěvníci budou moci nově nakupovat i v drogerii, lékárně nebo novém tabáku.

Mnohým jistě neuniklo, že od počátku března se u jihlavské Billy něco děje. Ploty, hemžící se dělníci, ruch stavby. Ano, budova, která na tomto místě vyrostla před 23 lety, dozná letos výrazných změn. „Už před dvěma lety, když jsme objekt kupovali, jsme plánovali jeho revitalizaci a refresh,“ odpovídá na dotaz Jihlavské Drbny zástupce akciové společnosti OC Jihlava, která budovu vlastní.

Modernizace obchodního centra je přitom v souladu s odborem územního plánování a rozvoje, který chce z Havlíčkovy ulice udělat přívětivý městský bulvár. „My zde vidíme jednak potenciál kupní síly návštěvníka, který vyžaduje určitou kvalitu a rozsah služeb, ale i možnost nového moderního vzezření, které dobře zapadne do okolního prostoru,“ popisují dále majitelé objektu.

Stavba bude bíločerná, zachován bude funkcionalistický sloh. Podle OC Jihlava je tato barevná kombinace prověřena na několika podobných projektech, které společnost měla možnost již úspěšně realizovat. „Věřím, že jihlavskými občany bude nová podoba brzy kladně přijata. Stojí to hodně času, peněz a lidského potenciálu, ale věřím, že naše snaha se promění ve všeobecnou spokojenost.“

Foto: Aktuální stav obchodního centra

Nový však nebude jen zevnějšek, ale i nájemní prostory. Majitelé se rozloučili s květinářstvím či obchodem s výpočetní technikou, nově budované prostory obsadí nové provozy. Z Havlíčkovy ulice bude prim hrát drogerie Rossmann, uvnitř budou moci nakupující navštívit lékárnu BENU nebo prodejnu tabáku rozvíjejícího se řetězce Point4U. Všechny tyto jednotky by měly do konce roku 2021 otevřít, i když v současné době je třeba k předpokládaným termínům přistupovat opatrně.

Na svém místě zůstane Billa, jejíž provoz bude plně zachován i celou dobu rekonstrukce a občané tak o svůj nákup nepřijdou. V patrech pak zůstane i prodejna nábytku, posilovna a ubytovna. Na vizualizacích je možno vidět značky i jiných řetězců, prodejna elektroniky, hračkářství nebo jídelna však na místě nebudou.

Majitelé chtějí objekt i nadále opravovat a rozvíjet tak, aby následoval moderní trendy. „Jako vlastníci se chceme a budeme dlouhodobě starat, i proto uzavíráme dlouhodobé nájemní smlouvy až na deset let,“ upozorňuje OC Jihlava. „Do budoucna v rámci navazujících stavebních úprav plánujeme další zlepšení a rozšíření služeb v objektu a jeho okolního prostranství,“ uzavírá zástupce majitele.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ocjihlava.cz

Štítky revitalizace, modernizace, obchodní centrum, Billa, Jihlava, tabák, Delvita, OC Jihlava, a.s., Rossmann, BENU Česká republika, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Billa v moderním černobílém kabátu. Nová drogerie, lékárna a tabák otevřou do konce roku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.