Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Od pondělí Jihlava začne stavět pumptrack. S dětským okruhem třeba pro odrážedla

Už během léta v krajské Jihlavě vyroste jeden z největších pumptracků v České republice s unikátní zrcadlovou dráhou. Bude se nacházet ve volnočasovém sportovně - relaxačním areálu Český mlýn. Staveniště se začne připravovat již od pondělí 1. března.

Vedení města upozorňuje, že se stavbou budou spojena i určitá omezení a bezpečnostní opatření, lidé procházející se nebo projíždějící na kole po cyklostezce musejí počítat s tím, že se budou pobybovat na staveništi a že jim může hrozit úraz.

„Prosíme o respektování pokynů stavební firmy a omlouváme se za narušení klidu a komfortu bydlení v okolí staveniště,“ uvedla Zuzana Koutná z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Investici za přibližně tři a půl milionu korun podpoří i Kraj Vysočina. Společně s výstavbou pumptracku vyroste ve volnočasovém areálu také nové veřejné osvětlení za 800 tisíc korun.

Skatepark a pumptrack u Českého mlýna budou osvětleny. V Brtnické ulici přibude chodník

Jihlavští zastupitelé na svém pondělním zasedání mimo jiné řešili také osvětlení v areálu Český mlýn. Na akci vyčlenili částku 800 tisíc korun.

„Pumptrackové hřiště se napojí na páteřní jihlavskou cyklostezku u řeky Jihlavy. Zároveň bude blízko zdejšímu skateparku a dětskému hřišti. Jeho součástí bude i 65 metrů dlouhý dětský okruh, na který budou moci děti na odrážedlech či úplní začátečníci,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast rozvoje města a sportu Petr Ryška.

Kromě dětského okruhu bude na hřišti i hlavní asfaltový pumptrack, ten bude dlouhý 320 metrů a jeho součástí bude zrcadlený okruh pro závody ve dvojici. „Tím bude unikátní, protože žádný pumptrack obdobných rozměrů zatím v ČR není určený k paralelní jízdě dvojic,“ doplnil náměstek Ryška s tím, že pumptrack by měl být otevřen ještě letos v létě a na hřišti bude možné pořádat i závody na kolech, skateboardech nebo koloběžkách.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pumptrack, Český mlýn, výstavba, omezení, dráha, Jihlava, Česko, Petr Ryška, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí Jihlava začne stavět pumptrack. S dětským okruhem třeba pro odrážedla | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.