Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zábava o jarních prádninách. V Jihlavě se na venkovní hry přihlásilo tisíc zájemců

V Jihlavě se na venkovní hru od pátku do včerejšího dne přihlásilo už skoro 1000 účastníků. Dům dětí a mládeže připravil na jarní prázdniny, které jsou ve školách Vysočiny tento týden, dvě stezky. Vzhledem k velkému zájmu už pracovníci organizace přemýšlejí, co dalšího nabídnout po prázdninách, aniž by byli v rozporu s vládními nařízeními proti epidemii, řekl ředitel Vilibald Prokop.

Lehčí stezka na téma filmu Doba ledová měří pět kilometrů. Druhá a náročnější stezka vede po stopách detektiva Sherlocka Holmese. Hru je možné absolvovat do neděle 7. února. „Říkali jsme, že když bude o takové aktivity zájem, budeme vymýšlet i další. A evidentně ten zájem je," uvedl Vilibald Prokop.

Zájemci si po přihlášení stáhnou podklady ke hře do počítače nebo telefonu, mohou je i vytisknout. Po cestě získávají indicie k šifře potřebné pro otevření souboru na internetu se závěrečnou částí příběhu. „Nejsložitější bylo vyladit to technicky, aby to mohlo být bezobslužné," řekl Prokop. Úkoly vycházejí z toho, co hráči na trase potkají, určovat budou například, k jakému účelu původně sloužila daná budova.

Populární výletní cíle jsou zavřené 

Kroužky v jihlavském domě dětí a mládeže navštěvovalo před rokem okolo 1700 dětí, epidemie chod organizace výrazně omezila. „Děti k nám mají v tuhle chvíli přístup zakázaný, snažíme se aspoň v některých případech řešit distanční výuku," uvedl Prokop. Další on-line aktivity zaměřené třeba na malování by podle něj ale děti ještě víc nutily sedět u počítačů.

„Proto se snažíme vymyslet takové alternativy, abychom děti zvedli ze židlí a které budou odpovídat současným vládním nařízením, abychom nikoho neohrožovali," řekl Prokop.

Populární výletní cíle rodin, například zoo nebo akvapark Vodní ráj, jsou zavřené. Jihlavský dopravní podnik předpokládá, že lidé budou chtít o prázdninách ve větší míře do přírody, například směrem na Lesnov, Zbornou nebo Okrouhlík, tomu tento týden přizpůsobil spoje. Podrobnosti jsou na webu podniku .

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zábava, děti, Jihlava, prázdniny, jarní prázdniny, Kraj Vysočina, Sherlock Holmes, doba ledová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábava o jarních prádninách. V Jihlavě se na venkovní hry přihlásilo tisíc zájemců | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.