Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Smutná zpráva pro Jihlavu. Zemřela bývalá ředitelka ZŠ Seifertova Stanislava Prokešová

, aktualizováno 18. ledna 2021, 16:45

Z jihlavské radnice přišla dnes odpoledne smutná zpráva. Informuje o úmrtí Stanislavy Prokešové, která byla dlouhých 17 let ředitelkou ZŠ Seifertova. Právě díky ní má škola do dnes v každém ročníku sportovní třídu zaměřenou u chlapců na lední hokej a u dívek na moderní gymnastiku a synchronizované bruslení.

Stanislava Prokešová vystudovala Pedagogickou fakultu v Brně, poté působila jako učitelka tělesné výchovy a biologie.

Stanislava Prokešová se ve sportu začala věnovat nejprve krasobruslení a tenisu. Po příjezdu Zdeny Liškové – Honsové, olympijské vítězky ve sportovní gymnastice z Londýna do Jihlavy, se začala pod jejím vedením věnovat sportovní gymnastice, ve které se během dvou let dostala do gymnastického reprezentačního družstva juniorek ČR, navíc se dostala i do přípravného týmu na olympijské hry v Tokiu a Mexiku.

Získala významná ocenění 

„Účastnila se také mezinárodních závodů a vystoupení v evropských státech  i v Kanadě, souběžně s tím se ještě věnovala atletice, volejbalu a závodnímu tanci. K ukončení závodní činnosti Stanislavu Prokešovou donutilo zranění krční páteře. Od té doby trénovala děti, a to nejdříve ve sportovní gymnastice, později i v moderní gymnastice,“ jmenuje Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

V roce 2008 byla Stanislavě Prokešové udělena tehdejším primátorem města Jaroslavem Vymazalem Cena primátora statutárního města Jihlavy. V minulosti jí byla také udělena medaile J. A. Komenského II. stupně, a to za její tvůrčí a obětavou pedagogickou práci spojenou s rozsáhlou sportovní činností.

„Na paní ředitelku budou vzpomínat generace jejích žáků, kolegové ze školy a mnozí další, s nimiž se setkávala ve svém aktivním pracovním i osobním životě,“ dodala Hrdličková.

Stanislava Prokešová zemřela ve věku nedožitých 76 let. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Stanislava Prokešová, úmrtí, ZŠ Seifertova, sport, vzdělání, Jihlava, sportovní gymnastika, Letní olympijské hry 2021, Londýn, Česko, Mexiko, Brno, Kanada, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smutná zpráva pro Jihlavu. Zemřela bývalá ředitelka ZŠ Seifertova Stanislava Prokešová | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.