Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Mráz na Vysočině opět čaruje. Lovětínský ledopád se probouzí k životu

Už pár dní vládne nejen v našem kraji mrazivé počasí. Opravdová „Ladovská zima“ láká nejen k zimním sportům, ale i procházkám v přírodě. Jedním ze zajímavých zastavení na Vysočině je oblíbený Lovětínský ledopád. Tuto úchvatnou podívanou najdeme v háječku na okraji obce Lovětín nedaleko Batelova na Jihlavsku.

V teplejším počasí na místě vodopádu je studánka s ocelovou trubkou, ze které vytéká pitná voda. Na zmíněnou trubku se našroubuje tryska, díky které voda stříká na okolní břízy. Voda na nich pak postupně zamrzá a ledový útvar roste do značných rozměrů. Výsledkem je jakýsi ledový stalagmit, který je každou zimu svým tvarem i rozměry zcela odlišný.

Lovětínský ledopád je oblíbeným cílem turistů i běžkařů. Zájemci jej najdou na okraji Lovětína, kousek za Vysokým rybníkem.

Lovětínský ledopád

Neděle, 10. ledna 2021, 13:49

Lovětínský ledopád
Lovětínský ledopád

Na Vysočině mrzne pouze několik dní, ledopád tak zatím není příliš výrazný. Podle předpovědi na další dny bude ale určitě ještě růst, takže ta nejlepší podívaná nás ještě čeká.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky Mráz na Vysočině opět čaruje. Lovětínský ledopád se pomalu probouzí k životu, Kraj Vysočina, Lovětín, okres Jihlava, Batelov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Mráz na Vysočině opět čaruje. Lovětínský ledopád se probouzí k životu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.