Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé v Jihlavě budou opět moct do bazénu. Otevře se Vodní ráj i „Rošárna“

Po nucené přestávce v souvislosti s koronavirem se už od tohoto čtvrtka budou moci otevřít také kryté části bazénů. Toho využijí také Služby města Jihlavy (SMJ), které v Jihlavě provozují dva bazény - aquapark Vodní ráj a také bazén Rošického. Oba tyto bazény se opět otevřou svým návštěvníkům.

Kvůli vládním protiepidemickým opatřením jsou tato sportoviště zavřená od 10. října. Jihlavský podnik služeb vodu z velkých bazénů nevypouštěl. „Ve čtvrtek 3. prosince se otevře pro veřejnost bazén E. Rošického s kapacitou pro 90 lidí a sauna pro 18 lidí. Otevření kryté části Vodního ráje je naplánováno na sobotu 5. prosince v obvyklé provozní době od 10 do 21 hodin. Pro provoz kryté části Vodního ráje budou platit pravidla nastavená Ministerstvem zdravotnictví ČR. Bude omezená kapacita na 140 osob, přičemž maximální kapacita je 240 lidí," uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ, které oba bazény provozují. 

Návštěvníci Vodního ráje se budou muset obejít bez atrakcí, které vytvářejí vodní páru. Ty musí zůstat mimo provoz. V jihlavském aquaparku se jedná se o parní kabinu. Naopak bude fungovat divoká řeka, chrliče, vodopády, tobogán, vířivka a sauna.

U krytého bazénu Rošického využívaného pro kondiční plavání připravuje podnik rezervační systém.

Nutná dezinfekce a bezpečná vzdálenost 

Návštěvníci bazénů se budou muset řídit provozní řádem vydaným ministerstvem zdravotnictví pro přírodní a umělá koupaliště (krytá i nekrytá). „Budou mimo jiné povinni před vstupem do areálu provést dezinfekci, dodržovat mimořádná hygienická opatření, distanční vzdálenosti při odpočinku, zvýšenou osobní hygienu a další nařízení. Všechny tyto pokyny najdou pověšené na nepřehlédnutelných místech v kryté části areálu aquaparku. Změna provozního řádu se může měnit podle nově stanovených pravidel ministerstva zdravotnictví," upozorňuje mluvčí Málek. 

Ohodnoť článek

Foto www.vodniraj.cz

Štítky služby, kondice, bazén, koronavirus, covid, Jihlava, aquapark, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Jihlavě budou opět moct do bazénu. Otevře se Vodní ráj i „Rošárna“ | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.