Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Roky se snažíme dělat si rezervu, bojíme se další vlny omezení, říká kadeřnice z jihlavského salonu

V sobotu 28. listopadu přišla vláda s rozhodnutím uvolnit protiepidemická opatření, od čtvrtka 3. prosince se proto otevřou třeba i kadeřnictví. Například kadeřnice Monika Podhajská ze Žďáru nad Sázavou je ráda, že vláda otevření oznámila s předstihem. Se dvěma kolegyněmi čas do čtvrtka využije především na přeorganizování objednávek zákaznic. Asi jako většina kadeřnic a kadeřníků, i ona má svůj diář plný. Na otevření se chystá i jihlavský salon, v němž pracuje další oslovená kadeřnice Petra Mahrová.

Zájem o kadeřnické služby je podle Moniky Podhajské velký. Fakt, že může mít naráz jen jednu klientku, čekací doby prodlouží. Předpokládá, že v práci bude denně minimálně deset hodin i o víkendech. „Měla jsem vždycky jednu zákaznici na barvu, druhá čekala s další barvou a střídaly se, což teď nepůjde. Každá z nás bude moct mít jenom jednu zákaznici, aby v čekárně nikdo další nečekal," řekla Monika Podhajská.

Pomocnou ruku musela nabídnout rodina 

Kadeřnice ze Žďáru nad Sázavou ocenila, že během své práce nebude muset používat štít, ale pouze roušku. „Nám osobně roušky nevadí, nachystaly jsme si vlastní, našily jsme si je, aby nám seděly co nejlépe," uvedla Podhajská, která využila kompenzační bonus, ten ale podle ní všechny náklady stejně nepokryl, musela jí vypomoct rodina.

Provoz služeb včetně kadeřnických vláda kvůli šíření koronaviru omezila 22. října. S platností od čtvrtka v sobotu 28. listopadu rozhodla o změně stupně rizika v protiepidemickém systému (PES) ze čtvrtého na mírnější třetí, díky čemuž budou moci služby znovu fungovat.

Na čtvrteční otevření salonu v Jihlavě se chystá i kadeřnice Petra Mahrová, jež provozuje kadeřnický salon společně se dvěma dalšími kolegyněmi. „Už o víkendu jsem tam byla vše řádně vydezinfikovat, a to jak plochy, tak nástroje. Nachystanou máme dezinfekci i u každé obsluhy a bezdotykový stojan s dezinfekcí na ruce hned u dveří, aby se zákaznice mohly hned po vstupu vydezinfikovat. Musely jsme opět doplnit jednorázové ručníky a pláštěnky. V zásobě máme i roušky do foroty, kdyby někdo zapomněl,“ sdělila na dotaz redakce Petra Mahrová.

O příjemnější prostředí se postará vánoční výzdoba, kterou společně s kolegyněmi nachystaly pro své zákaznice. „Bohužel zatím nemáme úplné informace, zda budeme moci klientkám podávat nápoje. Čekáme na další podrobnější podmínky,“ dodává Mahrová.

Fungování od čtvrtka 3. prosince v kadeřnictvích ovlivní velikost prostoru, na kterém se nabízí služby. Oslovené kadeřnictví v Jihlavě má výhodu toho, že funguje v poměrně velkých prostorech. „My naštěstí máme velký prostor, takže tam můžeme s kolegyněmi fungovat společně každá s jednou klientkou na 15m2,“ vysvětluje jihlavská kadeřnice.

Na řadu přišly i osobní rezervy 

Petra Mahrová, stejně jako určitě všichni ostatní podnikatelé věří, že další vlna koronaviru nepřijde, nebo že to bude až za delší dobu. „Další vlny omezení se samozřejmě obávám. Protože v první vlně byla podpora od státu větší podporou než teď při druhé vlně, kdy se kompenzace nedaly kombinovat, takže jsme už opravdu sahaly do svých osobních rezerv. Pokud bude třetí vlna a podpora od státu by měla být stejná jako nyní, tak opravdu už někteří z nás nebudou mít už kam sahat. Roky se snažíme udělat si rezervu, ale teď to jeden špatný rok totálně „vyždímal“,“ povzdechla si na závěr jihlavská kadeřnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kadeřnice, služby, omezení, otevření, koronavirus, covid, salon, vláda, Žďár nad Sázavou, rouška, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roky se snažíme dělat si rezervu, bojíme se další vlny omezení, říká kadeřnice z jihlavského salonu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.