Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hledáte nebo nabízíte práci řidiče? Otec samoživitel po večerech vytvořil bezplatný inzertní portál

Se zajímavým nápadem, jak v koronavirovém období pomoci těm, kterým současná situace výrazně ovlivňuje pracovní zvyklosti, přišel sedmadvacetiletý Robert Kudrna z Pelhřimova. V minulém týdnu spustil bezplatný portál Hledáme řidiče.cz, který umožňuje firmám nebo živnostníkům najímat řidiče k rozvozu.

Robert Kudrna projektem Hledáme řidiče.cz zareagoval na aktuální koronavirovou krizi, kdy spousta podniků přechází na rozvoz produktů. „Nehledejte v tom nic složitého. Firma nebo živnostník vloží inzerát s nabídkou práce nebo brigády. Já jako administrátor si inzerát přečtu a poté schválím. A pak každý si v daném okresu inzerát zobrazí a případně využije,“ popisuje podnikavý muž s tím, že služba je provozována s celorepublikovou působností.

Inzerát si přitom může zadat každý. Ať už zmiňované firmy nebo živnostníci nebo prostě někdo, kdo má v současné situaci obavy z nakupování a hledá někoho, kdo by to obstaral za něj. Z toho vyplývá, že portál je samozřejmě určen i těm, kteří tuto službu nepoptávají, ale naopak nabízejí. „Věřím, že by službu mohli ocenit ti, kteří se nyní přeorientovali na rozvoz svých produktů jako výrobky nebo jídlo, tak ti, kteří hledají zaměstnání nebo brigádu,“ dodává Kudrna.

A jak na myšlenku tohoto projektu, který je bezplatný a neziskový, sedmadvacetiletý chlapík z Pelhřimova vůbec přišel? „V poslední době využívám hlavně služby dovozu a nákupy přes internet. Je to pohodlné a omezíte riziko nákazy. Ne všichni ale možnosti rozvozu nabízejí a když jsem viděl jsem pár inzerátů ve smyslu „Hledáme řidiče“ řekl jsem si, že by bylo fajn něco vytvořit a pomoci tak nejen sobě, ale hlavně ostatním,“ vysvětluje administrativní pracovník, který se projektu věnuje hlavně po volných večerech.

Celý portál je jeho práce, nikoho dalšího k tomu nepotřeboval. I programování se musel Robert Kudrna doučit. „Tím se to trošku protáhlo. Není to nic profesionálního, ale s výsledkem jsem spokojený - mám radost, že se mi to povedlo a příště to bude ještě lepší,“ usmívá se. „Dvě tři hodiny večer a za zhruba týden bylo hotovo.“

Otec samoživitel už na svém inzertním portálu eviduje první zájemce a další zvýšený zájem teprve očekává, i díky tomu, že inzerce je zcela zdarma. Aby svůj nápad rozšířil, připojil se na sociálních sítích do inzertních skupin, plošnou celorepublikovou propagaci by pak mohla zajistit media. „Koneckonců, je to pro všechny. Jsem proto rád, že se mi Drbna ozvala,“ děkuje Robert Kudrna.  

Ten již v minulosti daroval staré oblečení na charitu nebo hračky do nemocnice, tento inzertní portál je však prozatím největším dobrovolnickým projektem. „Pokud to bude fungovat, budu mít dobrý pocit, že se mi povedlo něco pěkného,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Robert Kudrna, inzerce, řidič, rozvoz, dobrovolnictví, projekt, Pelhřimov, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáte nebo nabízíte práci řidiče? Otec samoživitel po večerech vytvořil bezplatný inzertní portál | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.