<

Aktuálně

Zemřel Jaroslav Nácovský, významná osobnost požární ochrany na Havlíčkobrodsku více...

Muž na nádraží se zhroutil a začal silně krvácet. Strážníci mu poskytli první pomoc více...

FOTO: Na náměstí v Jihlavě je vánoční strom, svítící ježci na lampách zatím chybí více...

Dálnice na Brno byla ráno uzavřená, nyní se jezdí levým pruhem. Hořel tam návěs více...

První sníh letošní zimy. Jihlavsko zažilo dnes dopoledne sněhovou vánici více...

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Gurmáni, pozor! Za pomoci Skyru Bohušovické mlékárny se dají připravit nejrůznější dobrůtky

PR článek

Rybí pomazánka ze Skyru? Že to zní dobře? A stejně tak chutná! Nemluvě o následné sladké tečce, kdy jsme si v redakci užili mražený Skyr jogurt. Ale od začátku…

Že se za pomoci Skyru Bohušovické mlékárny dají vyrobit různé dobroty, není žádné tajemství. Možností je mnoho, a pokud chcete inspiraci, navštivte například web www.skyrcz.cz, kde naleznete kupu receptů. My jsme vsadili na zmíněnou rybí pomazánku.

Co jsme potřebovali? Jednu konzervu tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji, jednu lžičku hořčice, jednu menší cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř… No a samozřejmě Skyr, v tomto případě Skyr Natur.

TIP REDAKCE NA SKYR DOBROTU:

Kokosové osvěžení

Co potřebujete: 1 kelímek Skyru Natur 140 g z Bohušovic, 0,5 dcl silnější kávy, 1 dcl kokosového mléka, 1/2 banánu, několik kostek ledu
Postup: Řádně promíchat, případně rozmixovat, podávat vychlazené. Dobrou chuť!

Cibuli jsme nasekali na pěkně jemňoučké kousíčky, které jsme smíchali se Skyrem, tuňákem, hořčicí, solí a pepřem. Výsledek jsme zakápli citronovou šťávou, ještě jednou promíchali a v závěru dochutili, jak nám poručily naše natěšené chuťové buňky. Snadné, že?

Pomazánku jsme si namazali na pečivo, a když jsme se spokojeně chystali na odchod, zmínila kolegyně, že na nás ještě čeká překvapení v mrazáku. Tím překvapením byla zmrzlina, respektive Skyr mražený jogurt. Použila na něj dvě broskve, 60 gramů třtinového cukru, 250 gramů Skyr z Bohušovic Natur a jednu lžičku čerstvé limetkové šťávy. Podnět opět našla na webu Skyru, kde jsou třeba i moc dobře vypadající ovocné nanuky, nebo smoothie a shaky.

Kdo by rád něco trošku složitějšího, může mimo jiné vyzkoušet bylinkovou frittatu s hráškem. Skvěle vypadá také irský soda chléb či Skyr snídaňový koláč. Aktuální radostí může být i dýňová polévka, kterou Skyr Natur příjemně zjemní. Fajn tipy naleznete kromě zmíněného webu na facebookových stránkách bohušovického Skyru, které jsou pravidelně aktualizované. Určitě budou rádi, když se tam pochlubíte i nějakým vaším nápadem, jak Skyr dále využít.

Skyr je islandská tradice, která se už naplno zabydlela i u nás. Bohušovická mlékárna ho vyrábí od roku 2016. Příchutí je hned několik a pro gurmány výrobce každou sezónu připravuje i překvapení v podobě limitovaných edic. Těmi aktuálními jsou příchutě jablko-štrúdl a kokos-mandle.

Ohodnoť článek

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Skyr, Bohušovická mlékárna, jogurt, tip, pomazánka, Bohušovice nad Ohří

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.