Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Lidé na Jihlavsku mohou zkusit nová koupaliště. Zítra v Lukách, na konci června v Třešti

Již zítra po dvouleté rekonstrukci začne znovu sloužit veřejnosti oblíbené koupaliště v Lukách nad Jihlavou. Zcela nový koupací areál nabídne i Třešť, zde se slavnostně bude 30. června otvírat nový přírodní biotop.

Rekonstrukce koupaliště v Lukách nad Jihlavou stála radnici kolem 30 milionů korun. Do netěsnícího betonového bazénu starého 50 let dělníci vložili nerezovou vanu. Nové jsou i technologie a budova se zázemím pro návštěvníky. „Doufáme, že na další desítky let budeme mít krásný areál,“ uvedla místostarostka městyse Lada Salátová. Zrekonstruované koupaliště se v Lukách nad Jihlavou otevírá zítra ve 14 hodin. Návštěvníky první dva dny vyjde koupání zcela zdarma.

Pro návštěvníky je nachystán i doprovodný program, připraveny jsou nejrůznější tematické soutěže, malování na obličej, tetování a mnoho dalšího. Letní atmosféru večer navodí kapela Druhej dech.

Za pěkného počasí bude koupaliště otevřeno denně od 10 do 20 hodin. Děti do 15 let zaplatí za celý den 25 korun, dospělí pak 50 korun.

Přírodní biotop v Třešti se slavnostně otevře v den, kdy děti dostávají vysvědčení, tedy ve čtvrtek 30. června.  Začátek je naplánován na 13. hodinu. A i zde to nebude jen o koupání. Vystoupí zde mažoretky a tanečníci street dance z třešťského domu dětí a mládeže. Zahraje skupina Fontána z Brtnice. Konec slavnostního otevření je naplánován na 18. hodinu. „Bazén nabídne plaveckou část hlubokou 2,6 metru a  část pro neplavce s  hloubkou  do 1,2  metru. Pro nejmenší děti je určeno brouzdaliště s  hloubkou maximálně 40 centimetrů,“ popisuje starosta Třeště Vladislav Hynk.

ČTĚTE TAKÉ: Třešť nabídne nové koupaliště, Luka nad Jihlavou zrekonstruovaný letní bazén 

Návštěvníci si budou moci zahrát beachvolejbal. Děti i  dospělí se mohou těšit na masážní trysky nebo třeba vodní hřib. Otevírací doba bude od 10 do 20 hodin. Za vstupenku lidé zaplatí maximálně 60 korun. Konečné ceny prozatím nebyly stanoveny a musí je schválit rada města. Celkem areál pojme až 600 lidí. Náklady na vybudování třešťského koupaliště se vyšplhaly na 20,5 milionu korun.

Zahájení letošní sezony má již za sebou jihlavský Vodní ráj. Zde se otevíralo v sobotu 4. června. Venkovní část je zde otevřena při příznivém počasí od 10 do 19 hodin. Celodenní vstupné vyjde návštěvníky nad 140 centimetrů na rovnou stokorunu, do 140 centimetrů na 60 korun. Sleva je na dopolední či na odpolední pobyt. Od 18 do 19 hodin, tedy na poslední hodinu, vyjde vstup na Vodním ráji na 35 korun. Lidé do 140 cm zaplatí 20 korun.

Foto www.turistika.cz

Štítky koupaliště, Třešť, Luka nad Jihlavou, okres Jihlava, Luka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na Jihlavsku mohou zkusit nová koupaliště. Zítra v Lukách, na konci června v Třešti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.