Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třešť nabídne nové koupaliště, Luka nad Jihlavou zrekonstruovaný letní bazén

V Třešti na Jihlavsku dělníci dokončují nové letní koupaliště v podobě přírodního biotopu. Jeho otevření radnice plánuje na 30. června. Po dvouleté rekonstrukci začne příští měsíc znovu sloužit veřejnosti i oblíbené koupaliště v Lukách nad Jihlavou. Na dalších městských koupalištích Vysočiny umožnily lepší tržby z loňského horkého léta zlepšit sportoviště či zázemí pro občerstvení. Humpolecké koupaliště Žabák návštěvníkům poprvé nabídne letní knihovnu.

Zahájení nové sezony venkovní části jihlavského Vodního ráje je naplánováno na 4. června, pokud nebude špatné počasí. „Ceny zůstávají pro letošek stejné jako v loňském roce,“ uvedl Martin Málek z podniku Služby města Jihlavy. Letní program na tomto největším koupališti Vysočiny bude podle něj ve znamení oslav letošních 15 let jeho provozování.

V Třešti doposud lidem koupaliště chybělo. Nový rekreační areál nechalo město postavit na 1,5 hektaru nevyužívaných pozemků v místě na Malvínách.  Fungovat bude jako přírodní biotop, to znamená, že se do vody nebudou sypat chemikálie, čištěna bude pouze protékáním částí s pískem a rostlinami. Jde o investici s náklady přes 20 milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: Třešť se dočká nového koupaliště. Bude mít podobu přírodního biotopu 

ČTĚTE TAKÉ: V Třešti se nové koupaliště otevře veřejnosti na konci června 

Rekonstrukce koupaliště v Lukách nad Jihlavou stála radnici kolem 30 milionů korun. Do netěsnícího betonového bazénu starého 50 let dělníci vložili nerezovou vanu. Nové jsou i technologie a budova se zázemím pro návštěvníky. „Doufáme, že na další desítky let budeme mít krásný areál,“ uvedla místostarostka městyse Lada Salátová. Koupaliště bude otevřeno v polovině června, přesný termín zatím nebyl stanoven.

Na koupališti v Moravských Budějovicích by se lidé v případě pěkného počasí mohli vykoupat už 1. června, kdy tam bude i dětský den. Mezi novinky patří rekonstrukce sportovního zázemí. Vzniklo hřiště pro plážový volejbal a dvě travnatá hřiště pro další sporty. Přibyl i stánek s občerstvením. Jde o výdaje kolem 400 tisíc korun, jež umožnila loňská vysoká návštěvnost, uvedla Miroslava Bendová, ředitelka městské organizace Zikos provozující koupaliště. Ceny některých vstupenek letos stoupnou. Celodenní vstupné pro dospělé podražilo o 20 korun na 80 Kč. Zvýhodněné jsou permanentky, ceny se neměnily u dopoledního a večerního plavání.

Na koupališti Žabák v Humpolci se budou o ohřívání vody v nerezovém plaveckém bazénu starat tepelná čerpadla. Zajistí stálejší teplotu než dosavadní solární přihřívání. „Teď by neměla klesnout pod 22 stupňů Celsia,“ uvedl Jiří Hynek z technických služeb. Koupaliště bude na otevření připraveno počátkem června. Návštěvníci tam najdou i nově vydlážděné plochy a také letní knihovnu. Zdarma si v ní budou moci půjčit knihy vyřazené z městské knihovny nebo darované od lidí.

Autoři | Foto www.turistika.cz

Štítky koupaliště, Třešť, Luka nad Jihlavou, biotop, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Martin Málek, Jiří Hynek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešť nabídne nové koupaliště, Luka nad Jihlavou zrekonstruovaný letní bazén | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.