Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bazén E. Rošického se otevře až na podzim. Vodní ráj se chystá na Beachvolejbalové léto

Vodní ráj každoroční technologickou odstávku provedl během zpřísněných opatření v rámci pandemie koronaviru. Bazén E. Rošického se letos dočká rekonstrukce vzduchotechniky, a tak se bude moci v novém otevřít až na podzim.

Vodní ráj, který byl z důvodu pandemie koronaviru a nařízení vlády ČR od 13. března pro veřejnost zcela uzavřen, se bude opět otevírat. Otevření kryté části Vodního ráje je naplánováno na sobotu 30. května v obvyklé provozní době od 10 do 21 hodin. Venkovní část Vodního ráje bude připravena k provozu od soboty 6. června od 10 do 20 hodin podle aktuálního vývoje počasí.

Voda z bazénu na ZŠ Demlova byla kvůli dlouhé odstávce spojené s pandemií koronaviru vypuštěna a provozovateli se již nevyplatí bazén na jeden měsíc napouštět. Většinu provozního času navíc tvoří výuka žáků blízké školy, která však kvůli bezpečnostním opatřením nesmí v bazénech probíhat. Další sezonu bazén Demlova 32 zahájí až v září.

Stejně tak plavecký a výukový bazén E. Rošického otevřou Služby města Jihlavy (SMJ) až příští sezonu, tedy na podzim. „Důvodem je posunutí termínu plánované rekonstrukce vzduchotechniky v celém objektu na 1. června,“ uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ, které oba zmíněné bazény v Jihlavě provozují.

Tělocvičny v areálu bazénu E. Rošického jsou přístupné již od 12. května, sauna zůstane v provozu od 26. května do 28. června, a to v normální provozní době, ovšem s omezenou kapacitou na polovinu a se stanovenými hygienicko-bezpečnostními opatřeními.

Větší hromadné akce se z důvodu omezené kapacity koupališť v létě neuskuteční. Vodní ráj se přesto chystá k uskutečnění několika akcí v rámci Beachvolejbalového léta. Mezi nimi je například:

Od 20. do 21. června Celostátní Český pohár juniorek,
od 27. do 28. června Water paradice cup,
od 13. do 17. července Sportovní příměstský tábor,
od 17. do 19. července Český pohár žen,
16. srpna Open mix Sunday cup a
5. září Turnaj losovaných mixů.

Ohodnoť článek

Foto vodniraj.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Vodní ráj, bazén, E. Rošického, Jihlava, podzim, pandemie covidu-19, léto, Česko, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén E. Rošického se otevře až na podzim. Vodní ráj se chystá na Beachvolejbalové léto | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.