Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Vysočině některé kempy otevřou 25. května, další v červnu

Na Vysočině některé kempy otevřou 25. května, tedy hned, jak to umožní rozvolňování vládních opatření proti koronaviru, další kempy budou fungovat od června. Vzhledem k poptávce čekají správci kempů dobrou letní sezonu. V tomto týdnu ještě přesně nevěděli, jaká se jich budou týkat mimořádná hygienická opatření. Nebyli si třeba jistí v tom, jestli bude možné otevřít společné sprchy.

Camp Velkopařezitý u Řásné na Jihlavsku má kromě louky pro stanování 40 chat vybavených sociálním zázemím, i penzion s 28 lůžky. Chaty jsou na sezonu zamluvené přibližně z 95 procent. Hlásí se už i rekreanti, kteří chtějí přijet se stany a karavany. Ti mohou přijet volně, řekl jednatel Eduard Jakwerth.

„Budeme otevírat hned toho 25. (května), už tady máme i nějaké pobyty. Těšíme se, že to všechno pomine a všechno se rozjede normálním tempem,“ řekl Jakwerth. Kemp je jinak v provozu celoročně, kvůli koronaviru musel rušit pobyty od března. „Zrovna na letošní jaro se nám jich podařilo zajistit hodně," podotkl. Školy teď odříkávají i červnové rezervace. Nucenou pauzu kemp využil k rekonstrukci výčepu v restauraci.

Kemp je u sedmnáctihektarového rybníka Velký Pařezitý. Rekreanti mají rybník rádi, protože má čistou vodu a pěkné okolí. Vloni byl vypuštěný kvůli opravě hráze. Teď už do plného stavu vody chybí jen asi metr a lidé se tam už zase koupou.

Hned, jak to bude možné, otevřou i některé kempy na Žďársku. V chatkách městského kempu u přehrady Pilská ve Žďáru nad Sázavou jsou lůžka zatím od června do září rezervovaná asi z poloviny, uvedla Ladislava Procházková ze správy kempu. Koncem května by tam například už mělo přijet 40 karavanů.

Od 25. května bude možné nocovat i v kempu pod hrází Velkého Dářka, největšího rybníka Vysočiny s 200 hektary vodní plochy. „My jsme malý kemp, jsme tu pátou sezonu, dostáváme se teprve do povědomí lidí," řekl provozovatel Petr Dvořák. Pobyty měl letos domluvené od půlky dubna, i firem a škol. Lidé podle něj přijíždějí s karavany a obytnými auty, i když není zrovna horko. „Většinou jim stačí, když hlásí počasí aspoň na kolo," řekl.

Rodinné tábořiště u rybníka Medlov ve Žďárských vrších bude v provozu od června. „Myslím si, že poptávka bude velká," uvedla Pavlína Dacerová. Tábořiště provozuje 30 let. Jak uvedla, také ona čeká od hygieniků upřesnění podmínek pro provoz kempů.

Autoři | Foto blogmall.cz

Štítky ČR, hotely, turistika, koronavirus, kempy, Vysočina, Kraj Vysočina, rybník, karavan, okres Jihlava, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině některé kempy otevřou 25. května, další v červnu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.