Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Jihlavě se opravují chodníky, dočkají se obyvatelé Březinek a Na Slunci

Na největším jihlavském sídlišti už týden probíhá rekonstrukce chodníků, v plánu je během letošní stavební sezóny opravit chodníky, zpevněné cesty a nájezdy do garáží na ulici Březinova. Chodníky se teď opravují také Na Slunci, kde město postaví i nové parkoviště.

Od 30. dubna probíhá rekonstrukce zpevněných ploch před bytovým domem Březinova 20-29. Jedná se o rekonstrukci chodníků vždy u vstupů do domů a o položení nového asfaltového povrchu na betonových a popraskaných asfaltových plochách, které slouží jako parkoviště a nájezdy do garáží. „Dále stavební firma položí nový povrch i na části průběžné komunikace,“ uvedl Jaroslav Vymazal, radní Jihlavy pro oblast dopravy.

„Obyvatele prosíme o spolupráci a o trpělivost, v době rekonstrukce je omezen vjezd do lokality a parkování před domy. Informace o opravách jsme nechali vyvěsit i na všechny vchody do domů,“ uvedl Radovan Daněk, mluvčí jihlavského magistrátu s tím, že na informačním dopise lidé najdou základní informace o stavbě i kontakty na stavbyvedoucího a příslušného referenta odboru dopravy.

„Termín dokončení podle projektové dokumentace a smlouvy o dílo je 90 dnů, ale pokud nenastane něco mimořádného, práce budou podle stavební firmy hotové mnohem dříve. Zhruba do poloviny června,“ uvedl Karel Trojan, vedoucí oddělení komunálních služeb jihlavského odboru dopravy.

Obdobně se bude postupovat i na dalších plochách sídliště. Další na řadě je plocha před domy Březinova 32-41, kde je rozsah prací obdobný. O zahájení prací u této plochy bude magistrát opět informovat.

Zároveň se nyní v Jihlavě opravují také další chodníky, konkrétně na sídlišti Na Slunci v ulicích Nad Plovárnou a Hany Kvapilové. V chodnících teď dělníci společnosti E.on vyměňují vysokonapěťové kabely. V nejbližší době začne i stavba nového parkoviště v této lokalitě.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky rekonstrukce, chodníky, Jihlava, chodník, Slunce, sídliště, Březinka, Jaroslav Vymazal, Hana Kvapilová, Karel Trojan, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se opravují chodníky, dočkají se obyvatelé Březinek a Na Slunci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.