Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městská knihovna se postupně otevírá: Bedřichov a Březinky ode dneška, hlavní pobočka za týden

Pobočky na Bedřichově a Březinkách jsou otevřeny od dneška, hlavní pobočka však zůstává nadále uzavřena zejména kvůli rozsáhlé rekonstrukci střechy. Po otevření bude přístup do knihovny povolen pouze za dodržení hygienicko-bezpečnostních podmínek.

V pondělí 4. května se otevírají pobočky Městské knihovny Jihlava (MKJ) na Bedřichově a Březinkách. Hlavní budova na Hluboké ulici bude otevřena o týden déle, 11. května. Důvodem je rekonstrukce střechy, pro kterou chtěl investor opravy – statutární město Jihlava, využít celý čas vládou avizovaného zavření knihoven v České republice. Po pondělním nečekaném nařízení vlády o možném dřívějším otevření, se musí staveniště opět proměnit v knihovnu. 

„Knihovna i všechny její pobočky budou otevřeny v omezeném režimu. Prosíme návštěvníky, aby si před vstupem dezinfikovali ruce, nosili roušky, dodržovali rozestupy a nezdržovali se v knihovně déle, než je nezbytně nutné. Zároveň nebude umožněn vstup do studovny, čítárny a na veřejný internet, bude zakázán také vstup na veřejná WC,“ uvedla ředitelka MKJ Jarmila Daňková

Kvůli rekonstrukci zůstává uzavřena také pobočka na Horním Kosově, odkud jsou kvůli výměně regálů a dalšího nábytku vystěhované knihy. „Přesný termín otevření pobočky Horní Kosov zatím není známý, protože zde probíhají práce spojené s interiérovým vybavením prostor. Konkrétní termín otevření včas oznámíme," doplnila Jarmila Daňková.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, knihovna, Bedřichov, Březinka, rekonstrukce, Městská knihovna Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská knihovna se postupně otevírá: Bedřichov a Březinky ode dneška, hlavní pobočka za týden | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.