Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlava znovu ožívá! První autokino v době virové potěšilo nejen diváky, ale i místní podnikatele

PR článek

Za prvním protivirovým autokinem v Jihlavě, které proběhlo v sobotu 2. 5. 2020, stojí dobrovolnická iniciativa Musíme si pomáhat, která podporuje menší lokální podnikatele. Obvzlášť v dnešní době, kdy valná část z nich přišla o své příjmy. Akci, na kterou se sjelo více jak 50 aut, podpořilo město Jihlava, Okresní hospodářská komora i Hitrádio Vysočina. Spolupořadatelem akce je společnost Artinii, která stojí za iniciativou #kinobezpecne.

Zavřená kina, hospody, kavárny, zrušené festivaly. To všechno znepokojilo nejen jejich návštěvníky, ale především živnostníky, které krize zasáhla z čista jasna. „Projekt vzniknul jako nezávislá platforma na dobrovolnické bázi. Chceme pomoct lokálním menším podnikatelům a dát jim prostor k prezentaci jejich služeb. Díky autokinu tak můžeme opět rozhýbat dění v Jihlavě, ale i přitáhnout pozornost občanů k této inciativě. Věříme, že podporou malých krámků a místních podnikatelů pomáháme sami sobě i městu. Do budoucna plánujeme navázat užší spolupráci i s dalšími organizacemi. Autokino byla pro nás skvělá příležitost i zábava,“ říká Eva Decroix, advokátka a zakladatelka projektu v Jihlavě.

I přes nepřízeň počasí, přijelo o víkendu na jihlavské letiště přes 50 aut, čímž se zaplnila celá kapacita autokina. Diváci se mohli těšit na tematickou českou kultovku Samotáře. „Jsme šťastní, že jsme mohli naše lidi podpořit i za takové situace. Lidé se smáli společně a přeci v dostatečné vzdálenosti od sebe. Hygienické předpisy byly dodrženy do posledního puntíku, diváci například nemohli vystupovat ze svých aut, měli své vlastní sluchátka i ochranné pomůcky. Rádi podpoříme i další podobné akce v našem regionu,“ chválí organizaci Jaroslav Huňáček, zastupitel statutárního města Jihlava a předseda představenstva Okresní Hospodářské Komory.

„Artinii spojuje lidi filmem. Propojujeme majitele práv přímo s diváky. Máme radost, že se to povedlo i v rámci projektu Musíme si pomáhat a že se promítá film od nás. O tom přesně Artinii je,“ dodává Ctirad Hemelík, zakladatel českého start-upu Artinii, který buduje globální katalog filmů pro veřejné promítání kdekoliv.

Za několik málo týdnů fungování je v projektu téměř padesát podnikatelů. Sociální sítě Musíme si pomáhat v Jihlavě již shlédlo přes 22 000 návštěvníků a webové stránky projektu přes 7 000 lidí. „Věříme, že čísla dále porostou a platforma umožní budovat podnikatelům zákaznickou základnu,“ dodává Decroix.

Projekt Musíme si pomáhat nemá k dnešnímu dni právní subjektivitu, v následujících měsících bude založen spolek. Dnes zaštituje projekt Eva Decroix, advokátka, jakožto podnikající osoba.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Filip Bláha

Štítky Jihlavaa, Musíme si pomáhat v Jihlavě, autokino, koronavirus, Jihlava, projekt, Musíme si pomáhat, Okresní hospodářská komora, Hitrádio Vysočina, Eva Decroix, film, Hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava znovu ožívá! První autokino v době virové potěšilo nejen diváky, ale i místní podnikatele | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.