Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

SOUTĚŽ: Na henčovském letišti v sobotu večer promítá autokino. Vyhrajte jednu z posledních vstupenek

Sledovat filmovou projekci z vlastního vozidla? Tuto americkou klasiku si na vlastní kůži užijí i všichni ti, kteří v sobotu večer dorazí na henčovské letiště. Toto autokino vzniklo v rámci projektu Musíme si pomáhat v Jihlavě, který cílí na podporu místních podnikatelů. Na již vyprodaný film se dá dostat přes soutěž Jihlavské Drbny.

„Musíme si pomáhat je milý, lidský, dobrovolnický projekt založený na chuti a snaze podpořit místní podnikatele, kteří hýbou Jihlavou,“ vysvětluje iniciátorka projektu Eva Decroix„A protože chceme, aby život po krizi zase ožil, potřebujeme je. Není lepší způsob, jak je podpořit, než za nimi zajít na kafe, bagetu, koupit si knihu, kytku. A když už vznikala ta „parta“ bezva lidí, zatoužila jsem po autokině jako po prostoru, kde bychom je ukázali. A povedlo se! Naši podnikatelé jako předskokani budou na plátně před filmem,“ vypráví nadšeně.

Organizace a přípravy autokina jsou živelné stejně jako celý projekt. „Ale to je na tom krásné. Autokino je tdy vlastně takový symbol, jak je podpořit,“ říká Decroix, civilním povolám advokátka a spolumajitelka francouzské restaurace, od března také členka jihlavského zastupitelstva. 

„Setkání s těmito podnikateli jsou neuvěřitelně příjemná. Tolik povídání, smíchu, elánů a plánů, a to za situace, kdy jsou více než měsíc bez pořádných nebo žádných příjmů. Kdo si myslí, že podnikatelé a živnostníci čekají s rukou nataženou ke státu, aby je zachránil, mýlí se. upozorňuje.

Autokino, které má na i v krizi inovativní a kreativní živnostníky upozornit, se bude odehrávat na henčovském letišti od sobotních 21 hodin. Promítat se bude klasický snímek Samotáři, názvem tak symbolickým pro dobu karantény. Organizátoři doporučují být na místě hodinu předem, aby každý pohodlně našel místo na zaparkování. Pro sledování filmu je ideální přijet ve dvou, ze zadních sedaček je hůře vidět. 

Je nutno mít na mysli, že v důsledku vládních opatření bude muset být dodržovány určité hygienické standardy. Každý by si měl s sebou dovézt ochranné rukavice a roušky. Diváci by si měli dojít si na záchod, v rámci promítání totiž nebudou dostupné toalety.  Přesto k občerstvení nebude chybět nebude balená cola a popcorn.

Z hlediska technických požadavků zmiňme nutnost sluchátek (3,5 mm jack) nebo tzv. jack jack kabelu, tedy kabelu s kulatým koncem na obou stranách, kdy si zvuk filmu pustíte z autorádia. Vzhledem k charakteru akce není možné sledovat film z motorky nebo kabrioletu.  

Lístky na tuto unikátní akci šly za 250,- Kč opatřit přes webovou stránku Go out, nicméně podle posledních informací je vyprodáno. „Vybrané peníze, i když jich nebude moc, necháme v projektu na další propagaci podnikatelů. Pár lístků jsme také rozdali do Nemocnice Jihlava a dětského domova,“ podtrhuje záslužný záměr sobotního promítání Eva Decroix.


Rádi byste se i přesto, že je vyprodáno, na promítání autokina dostali? Ideálně zdarma? Pak si zasoutěžte s Jihlavskou Drbnou. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při slosování. Od organizátorů je k dispozici jedna vstupenka pro jedno auto. Soutěžíme do pátku 1. května 2020 do 15:00. 

Soutěž o vstupenku na autokino

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Südkurier

Štítky autokino, Jihlava, Henčov, soutěž, Musíme si pomáhat v Jihlavě, letiště, film, projekt, Eva Decroix, Musíme si pomáhat, Drbna.cz, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Na henčovském letišti v sobotu večer promítá autokino. Vyhrajte jednu z posledních vstupenek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.