Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Kaše a Kaše. Hokejisté z NHL radí, jak si doma správně zacvičit

Hokejisté zatím nemůžou na led, kondici a techniku si ale můžou udržovat i doma. V rámci akce #HokejDoma ale můžou trénovat i domácím prostředí, podle návodu českých hokejistů z NHL.

Předcvičovat budou hokejisté z NHL Ondřej a David Kaše

Cviky můžou zájemci provádět kdekoliv, třeba v obýváku, kuchyni i na zahradě. Tréninky vedou bratři Ondřej Kaše z týmu Boston Bruins a David Kaše z Philadelphia Flyers. „Na zimáky teď nemůžeme, ale trénovat se dá i doma. Až se vrátíte na led, bude se vám to hodit,” vysvětluje Ondřej Kaše. Každý týden se pak objeví na stránkách Českého hokeje nová videa, která můžou posloužit hráčům i trenérům jako inspirace. Hokejoví fanoušci tréninková videa přijali s nadšením. „Skvělá práce chlapi," okomentoval video hokejových bratrů jeden z příznivců na facebooku. 

První dva díly s bratry Kašovými se zaměřují na posílení středu těla (zádové a břišní svaly), v druhém si procvičí driblování a šikovnost spodní ruky. V dalších dílech se zaměřili třeba na trénink horních končetin, koordinaci či obratnost. „Tak jako v minulých příspěvcích podotýkáme, že se jedná o inspiraci, není nutné přesně kopírovat všechny cviky. Především proto, že mladý hokejista ještě nemusí být takto nastaven a adekvátně fyzicky vybaven,” vysvětluje manažer rozvoje ledního hokeje Slavomír Lener. 

U videí můžou diváci plnit výzvy

V dalších dílech se do natáčení videí zapojil i Filip Zadina, který předvedl individuální dovednosti s míčem. Ve videích mohou diváci plnit i různé výzvy. „Nezapomeňte opět zapojit více členů rodiny a mezi sebou soupeřit. Vše je pak snazší a zábavnější. Souboje na dálku, tzv. challenge, pak přinášejí další náboj navíc. V případě videa se švihadly se můžete porovnat s Davidem Kaše a zkusit vajíčko, podle Ondry si zase zkuste dvojšvih," vyzývá sportovní oddělení Českého hokeje.

Hokejisté připravili speciální videa pro brankáře a děti

Také pro brankáře je k dispozici série videí, kde se mohou inspirovat cviky pro trénink reakční rychlosti a rozvoj celkových vlastností a dovedností brankáře. Rodiče mladých hokejistů ve věku od čtyř do desíti let jim pro změnu mohou pustit některé z instruktážních videí v rámci pokračování seriálu #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi. Stačí jim k tomu hokejka, míček a několik kuželů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český hokej

Štítky hokejista, David Kaše, National Hockey League, hokej, Ondřej Kaše, Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Facebook, Filip Zadina, Slavomír Lener

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaše a Kaše. Hokejisté z NHL radí, jak si doma správně zacvičit | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.