Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Z Masarykova náměstí byly minulý týden odstraněny dvě telefonní budky

Pro někoho nostalgická vzpomínka na devadesátá léta, pro jiného nevzhledné a častokrát nefunkční krabice. Řeč je o telefonních budkách, kterých je v Jihlavě zase o dvě méně. Během minulého týdne zmizely z prostoru Masarykova náměstí.

Telefonní budky, kdysi hojně využívané, hynou na úbytě. Jihlava přesné počty neeviduje, ale po minulém týdnu je jich o dvě méně, byly odstraněny z Masarykova náměstí. Již nadále nebudou součástí prostranství před Českou spořitelnou ani Hypoteční bankou. Místa na chodnících by se měla uvést do původního stavu.

„Telefonní budky nejsou v majetku města, většinou jde o majetek společnosti O2,“ reagoval na redakční dotaz mluvčí magistrátu Radovan Daněk. Město tak nemůže rozhodovat o cizím majetku, jen může majiteli doporučit opravu nebo odstranění. „Podle mých informací se společnost O2 rozhodla budky kvůli nevyužití odstranit sama.“

Město zaznamenalo, že v budkách často chybí samotné telefonní přístroje, většinou už se jedná jen o přístřešky bez přístrojů a logicky se proto postupně likvidují. „Všimli jsme si, že slouží například lidem s mobilem, když prší, že se uvnitř schovají a telefonují,“ dodává s úsměvem Daněk.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / Jihlava city

Štítky Jihlava, telefonní budka, Masarykovo náměstí, Česká spořitelna, Hypoteční banka, O2 Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Masarykova náměstí byly minulý týden odstraněny dvě telefonní budky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.